trif, interpelare către ministrul educației - ”care a fost procedura de achiziție a panourilor de plexiglas din școli?”
Foto pagina publică Facebook Bogdan Trif

Bogdan Trif, deputatul PSD de Sibiu, i-a cerut Ministrului Educației să îi răspundă la câteva întrebări. Acestea au fost cuprinse într-una din cele trei interpelări pe care sibianul le-a avut săptămâna trecută în Parlament. Trif vrea să afle detalii despre achiziția panourilor de plexiglas instalate în școli și studii despre eficiența acestora.

Bogdan Trif spune că măsura montării panourilor de plexiglas a fost una controversată, de aceea dorește să afle mai multe detalii. Îl întreabă pe Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dacă ”A existat un studiu științific care a stat la baza aplicării acestei metode de prevenție și protecție a copiilor împotriva infecției cu SARS-CoV-2? Dacă da, vă rog să îl atașați, în copie, la răspunsul dumneavoastră”. Trif este interesat și ”Care a fost procedura de achiziție a acestor mijloace de protecție, prin ce societate comercială au fost cumpărate/achiziționate și care a fost suma totală, la nivelul întregii țări?”

Bogdan Trif vrea să mai știe câte astfel de panouri au fost instalate la nivelul întregii țări, câte mai sunt încă pe bănci și cât au fost folosite.

În săptămâna care s-a încheiat Bogdan Trif a fost parlamentarul de Sibiu cu cele mia multe interpelări. Pe lângă cea către Ministrul Educației, a avut una către Raluca Turcan. În contextul suplimentării numărului de angajați ai Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Bogdan Trif îl întreabă pe Ministrul Muncii ”Care este numărul maxim de dosare de pensie soluționate pe zi, de către un angajat al CNPP? Care este stadiul demersului Ministerului Muncii și Protecției Sociale în vederea suplimentării numărului de angajați ai CNPP? Care va fi modalitatea de recrutare a noilor angajați? Care este numărul de noi angajați necesar, raportat la volumul de muncă pe care îl presupune evaluarea dosarelor de pensie?”

Și pentru fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, Bogdan Trif a avut câteva întrebări legate de managementul fostului director al Spitalului Județean, Liliana Coldea: ”Ce măsuri de sancționare ați luat împotriva fostului staff administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, condus de doamna Liliana Coldea, care a demisionat din funcția de manager în noiembrie 2020, ca urmare a scandalului public generat de haosul existent în spital, lipsa circuitelor și numărul mare de pacienți bolnavi de COVID-19 care au decedat în spital? Ce nereguli a constatat Corpul de Control al Ministerului Sănătății? Considerați că demisia doamnei Liliana Coldea din funcția de manager o exonerează de orice vină?”

Pentru toate cele trei interpelări deputatul Bogdan Trif a menționat că așteaptă un răspuns verbal și scris.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ar fi interesant de vazut si un „studiu stiintific” in baza caruia s-au luat masurile de inchidere a magazinelor la ora 18, sau unul cu privire la raspandirea virusului in AER LIBER. Dar studii cu privire la eficienta testelor PCR exista? Sau studii cu privire la legatura dintre numarul de cicluri si rezultatele fals pozitive in testele PCR?
    Dar studii stiintifice cu privire la numarul de infectari si/sau numarul de morti covid UMFLATE cu pompa precum productia la hectar pe vremea comunistilor.
    Raspunde cineva pentru astea? Toate aceste masuri toate aceste cheltuieli s-au facut de Arafat si echipa dupa cel mai eficace studiu: „asa vrea muschiul meu”. Studiul fortei si al pumnului in gura. Studiul dictaturii.