primăria avrig curăță orașul de ambrozie - cei care au planta în curte riscă amenzi

Primăria Orașului Avrig face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu ambrozie și curățarea acestora într-un timp cât mai scurt

Potrivit Legii 62/2018, proprietarii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de ape, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole au obligația să prevină, să combată și să distrugă această buruiană. În caz contrar, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 750 lei și 5.000 lei iar persoanele juridice, între 5.000 – 20.000 lei.
Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind extrem de adaptabilă la condiţiile climatice.
Când buruiana este răspândită pe suprafețe mai mari se pot aplica erbicide, după caz, începând de primăvara devreme când buruiana are 10 – 15 cm și poate fi recunoscută cu ușurință. În vederea stabilirii tipului de erbicid și a dozei, proprietarii de terenuri pot apela la specialiștii direcțiilor pentru agricultură județene pentru a primi informații sau după caz la specialiști din cadrul primăriilor.
În cazul existenței unor focare izolate, buruiana poate fi smulsă ușor, folosind mănuși de protecție pentru evitarea iritațiilor, distrusă cu sapa sau prin secerare.
Pentru ca lucrările de combatere să fie cât mai eficiente, cositul mecanic sau manual trebuie efectuat cât mai aproape de suprafața solului în vederea distrugerii tuturor ramificațiilor care pornesc din tulpina principală. În caz contrar, se distruge doar tulpina principală iar restul ramificațiilor se dezvoltă, înfloresc și produc în continuare polen.

Ultima oră

Comentariul meu