patru copilași cu covid se luptă pentru viață la ati - doi dintre ei sunt gemeni
foto arhivă

Patru copilași sunt internați, în prezent, pe secția ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, fiind infectați cu COVID-19. Doi dintre micuți sunt gemeni, în vârstă de doar o lună, și locuiesc în Agnita.

Patru copilași, doi din județul Sibiu, iar alți doi din Horezu și Caraș-Severin, duc lupta pentru viață la ATI în Spitalul de Pediatrie. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 9 ani, un sugar de 5 săptămâni, și despre o pereche de gemeni, în vârstă de o lună, potrivit informațiilor transmise de Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Pacienții internați în secția ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie pentru infecție cu SARS CoV-2:
– fată de 9 ani din Horezu transferată direct în ATI în urmă cu 6 zile, asociază comorbidități însă are o evoluție favorabilă,
– sugar 5 săptămâni, din județul Caraș Severin, transferat în urma cu 4 zile direct în ATI, cu tulburări nutriționale, având o evoluție nefavorabilă din punct de vedere respirator și neurologic – cu prognostic rezervat.
– al treilea caz este al unui sugar de sex masculin din sarcina gemelară, cu afectare respiratorie în contextul infecției cu SARS CoV-2 și dependent de oxigen.
– cel de-al patrulea este fratele acestuia din urmă, cu evoluție favorabilă.

Gemenii sunt din Agnita, în vârstă de o lună, au fost internați în urmă cu 3 zile pe secția de Boli Infecțioase și transferați în ATI în ultimele 24 de ore.

Ultima oră

Comentariul meu