bărbat mort după ce a fost trântit la pământ de polițiști
sursa: captură video ePitesti.ro

Un bărbat a murit în Pitești după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști. Omul ar fi fost în stare de ebrietate și a refuzat să părăsească terasa pe care se afla. A intrat în stop cardio-respirator în momentul în care a fost pus pe asfalt, scrie Digi24.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat: „Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el… Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”.

„În timp ce asigurau intervenția pompierilor la un incendiu, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au fost nevoiți să încătușeze un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care refuza să părăsească locația și devenise reclalcitrant. Bărbatul, de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. La fața locului a ajuns un echipaj al Ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, însă acesta a decedat. A fost informat procurorul”, se precizează într-un comunicat al poliției.

Incidentul s-a produs vineri, în apropierea unei autogări din Pitești. La una din terasele din zonă a izucnit un incendiu, iar, pe lângă, pompieri, au intervenit polițiștii care au evacuat zona. Bărbatul de 63 de ani era la o masă și ar fi refuzat să părăsească zona, moment în care a fost imobilizat de polițiștii de la Secția 2.

Potrivit unor surse, bărbatul avea asupra lui tratament pentru o boală gravă de care ar fi suferit.

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Cu ocazia intervenției la un incendiu care se manifesta la un local din Pitești, un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Ca urmare, bărbatul a fost somat, iar având în vedere că nu s-a supus somațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Ulterior, în timpul intervenției, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj medical. Din păcate, îngrijirile medicale au fost fără rezultat. În urma evenimentului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă.”

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu