Site-ul inventat la Sibiu, ”sabotat” de Ministerul Sănătății - Vaccin.live nu mai actualizează timpii de așteptare

Raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2 și vaccinarea împotriva COVID-19 avea loc zilnic pe site-ul data.gov.ro. De câteva zile, publicarea datelor legate de vaccinare nu au mai fost actualizate. Acest lucru afectează activitatea platformei inventate de sibieni, vaccin.live.

De câteva zile, platforma vaccin.live a fost actualizată și s-au adăugat două câmpuri noi cu ajutorul cărora persoanele care s-au înscris pe lista de așteptare, pot vedea estimarea timpul de așteptare pentru programarea la vaccin pentru fiecare centru, dar și media zilnică a persoanelor vaccinate raportată în fiecare centru. Platforma vaccin.live utilizează datele publice de pe platforma națională de vaccinare și datele actualizate zilnic și publicate de către Ministerul Sănătății pe site-ul data.gov.ro .

Datele privind vaccinarea nu au mai fost actualizate

Ultima actualizare a datelor privind transparența vaccinării a fost publicată în data de 12 aprilie. Din acest motiv, estimările privind timpii de așteptare până la vaccinare pot suferi modificări.

”Această estimare este pur informativă și poate fi influențată de mai mulți factori. Eventuale anomalii pot apărea atunci când în centrul respectiv, deși sunt programate un număr mare de persoane, vaccinarea efectivă încă nu a început și numărul de doze administrate zilnic nu poate fi încă preluat de la https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid. Din data de 12 aprilie nu au mai fost publicate datele privind vaccinarea. Se mai întâmpla în weekend să nu se publice datele dar niciodată nu a fost o pauză așa de mare. Bineînțeles că acest lucru influențează și calculele noastre pentru că noi folosim anumiți algoritmi pentru a putea calcula viteza aproximativă de vaccinare, dar fără date noi, acest lucru nu se poate face.”, spune un reprezentant al platformei vaccin.live.

Ultima oră

Comentariul meu