domn profesor care a jignit studenții la sibiu scapă basma curată - doar cu un avertisment

Cazul profesorului sibian Eugen Bîrsan care predă fizică la Facultatea de Inginerie din Sibiu s-a viralizat și a ajuns cunoscut în toată țara. După mai multe mărturisiri ale foștilor și actualilor studenți, profesorul a ajuns în analiza Comisiei de Etică a Universității, care a decis să pedepsească dascălul cu un avertisment

Povestea a plecat de la o înregistrare în care profesorul Bîrsan a jignit o studentă pentru că aceasta a folosit formula de adresare ”domn’ profesor” în loc de ”domnule profesor”.

Vezi și: ”Domn’ profesor” narcisist de la Inginerie jignește o studentă – ”Nu ți se pare că ești penibilă?”

După ce o studentă a fost numită penibilă (ASCULTĂ AICI) pentru că i s-a adresat așa profesorului și nu ”domnule profesor”, un coleg a avut aceeași ”soartă”. Nu a fost scos din penibil și lipsit de educație. Contactat de Ora de Sibiu, Eugen Bîrsan a spus că nu a vrut să jignească studenta și că intenția lui a fost de a-i adresa o critică constructivă, dar a recunoscut că o formă de exprimare mai delicată ar fi fost mai potrivită.

Vezi cum comentează gesturile profesorul Bîrsan.

După trei luni de analiză, s-a dat verdictul – Profesorul a primit un avertisment scris

Conform Cartei ULBS, profesorul care a încălcat normele de etică risca suspendarea, pe o perioadă determinată de timp, a dreptului de înscriere la concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare ori ca membru în comisii de doctorat, de master sau de licență, destituirea din funcția de conducere din învățământ, desfacerea disciplinară a contractului de muncă sau diminuarea salariului. Totuși, profesorul sibian a scăpat ”ieftin”, primind cea mai ușoară sancțiune, și anume, un avertisment scris.

Vezi și Mărturia unui alt student al lui „Domn’ Profesor” – ”Am avut parte de calvarul vieții mele” AUDIO

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu