video foto: protest la tribunalul sibiu - „apărarea nu e delict de opinie”
foto Arhivă

Avocații sibieni s-au alăturat colegilor din toată țara într-un manifest pentru respectarea drepturilor profesiei și echitatea justiției. Timp de 15 minute, aceștia au făcut o pauză și s-au adunat în holul Tribunalului Sibiu, spunându-și pașnic nemulțumirile. „Apărarea nu e delict de opinie”, spun avocații sibieni.

video foto: protest la tribunalul sibiu - „apărarea nu e delict de opinie”

Nemulțumirea avocaților sibieni și a colegilor acestora din țară vine după ce un avocat brașovean a fost condamnat la închisoare după ce l-a reprezentat pe prințul Paul de România în dosarul ”Ferma Băneasa”.

YouTube video

„Acesta nu este un protest la adresa instanțelor, instituțiilor cu care avem o colaborare foarte bună, ci este o manifestare menită să atragă atenția tuturor factorilor implicați în actual de justiție, dar și opiniei publice, în privința riscurilor la care se expune profesia de avocat, în cazul în care ideile lansate recent în motivarea unei hotărâri judecătorești de la Înalta Curte, ar fi luate cu titlul de exemplu. (…) Ceea ce vrem să subliniem este că avocatul nu poate să se identifice cu clientul său, că acțiunile clientului nu sunt și acțiunile avocatului, iar în situația în care avocatul realizează, furnizează o anumită apărare unui client, nu înseamnă că prin acele mijloace de apărare devine complice al clientului”, Alexandru Suciu, decanul Baroului Sibiu.

YouTube video

video foto: protest la tribunalul sibiu - „apărarea nu e delict de opinie”

CITEȘTE ȘI: Protest la Tribunalul Sibiu – Avocații depun un memoriu la conducerea instituției

Avocații sibienii au stat pe holul Tribunalului și au păstrat distanța fizică. Și-au scris nemulțumirile pe foi, printre care se regăsesc următoarele: „Apărarea apărării”, „Respect pentru autoritatea de lucru judecat” sau „Apărarea nu e delict de opinie”.

 

Ultima oră

Comentariul meu