scandal la spitalul județean - pacient declarat mort de covid. rudele neagă: ’’avea doar probleme cu inima’’

Rudele unui bărbat de 65 de ani decedat marți la Sibiu, acuză medicii că l-au declarat decedat de Covid, deși bărbatul avea probleme cu inima. Sibianul Petru Rupea a fost internat pe secția cardiologie, fiind testat pentru Covid de trei ori, iar rezultatul tuturor testelor a fost negativ. După o săptămână, fosta sa nevastă de care divorțase, a fost confirmată pozitiv la testarea Sars CoV-2. Deși cei doi locuiau separat, iar de o săptămână bărbatul era în spital, acesta a fost transferat automat pe secția Covid, medicii invocând drept motiv o informare primită din partea Direcției de Sănătate Publică Sibiu care atesta faptul că pacientul este pozitiv.

În data de 28 martie, bărbatul a început să se simtă rău, iar rudele au sunat la salvare și pacientul a fost internat de urgență pe secția cardiologie. Înainte de internare, pacientului Petru Rupea i-au fost făcute trei teste Covid, toate arătând rezultat negativ. Peste șase zile, fosta soție a domului Rupea a fost confirmată pozitiv cu Sars CoV-2. Drept urmare, pacientul a fost transferat de la cardiologie pe secția Medicală II, deși cei doi soți sunt divorțați, locuiesc separat și nu au avut contact în ultimele zece zile.

Citiți și: Medici acuzați că au lăsat o femeie de izbeliște la Spitalul Județean Sibiu – ”Au lăsat-o să moară”

”În data de 28 martie, socrul meu a fost internat de urgență la cardiologie. A fost testat de medicul de familie și la spital încă de doua ori. El avea probleme cu inima, a stat în secția de cardiologie până în data de 6 aprilie, zi în care el ne-a sunat și ne-a spus că l-au purtat prin ploaie și frig și l-au mutat pe secția Covid pentru că DSP a anunțat că este pozitiv. În acea zi, soacra mea s-a simțit rău, am chemat salvarea, i-au făcut testul și era și ea pozitivă. Pe noi ne-a pus în izolare, dar părinții sunt divorțați, nu stau împreună, au case separate doar că sunt în aceeași curte, însă tatăl socru era internat de zece zile deja. La ora 14:00 a plecat salvarea cu mama și peste câteva ore deja l-au transferat și pe el, când au avut timp să-l testeze și să primească și rezultatul? Efectiv și-au bătut joc, pe el l-a afectat mult și faptul că l-au mutat, vorbeam zilnic cu el la telefon.”, spune nora pacientului, Angela Rupea.

”Spunea că nu-i dau apă și că asistentele îl ceartă că vorbește cu noi”

În data de 13 aprilie, starea pacientului s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă, iar după câteva ore a decedat. Rudele acuză de faptul că bărbatul nu ar fi decedat de Covid și spun că nu au certitudinea că tatăl lor ar fi fost testat în prealabil. De asemenea, bărbatul le spunea că nu primește apă și că este certat de personalul medical pentru că transmite tot ce se întâmplă membrilor din familie.

”Ieri l-au mutat pe secția Medicală 1, unde a făcut stop cardiac și a murit. După trei săptămâni l-au găsit pozitiv, nu putem să-l  înmormântăm cum se cuvine. În spital s-au comportat urât cu el, i-au luat telefonul de dimineață, nu am mai putut lua legătura cu el. Ne spunea că nu veneau să-i dea apă, îl certau că de ce ne spune imediat nouă totul, că asistentele nu se duc pe la el și nu au grijă.”, spune fiica pacientului decedat.

Ora de Sibiu a cerut conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu un punct de vedere despre acest caz, dar până la ora publicării articolului nu a fost primit un răspuns.

Ultima oră

Comentariul meu