foto: priveghi la catedrala mitropolitană la căpătâiul părintelui ioan ică senior - rectorul ulbs i-a adus un omagiu

Sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Ioan Ică Senior a fost depus marți, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, a oficiat slujba de priveghi la sicriul părintelui. Prezenți au fost și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie, familia, dar și rectorul ULBS.

foto: priveghi la catedrala mitropolitană la căpătâiul părintelui ioan ică senior - rectorul ulbs i-a adus un omagiu

„Facultatea de Teologie din Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului şi Mitropolia Ardealului sunt acum în doliu la plecarea la cele veşnice a unui vrednic profesor de Teologie Dogmatică. Marii corifei ai Facultăţii noastre de Teologie, marii profesori pe care i-am avut şi noi şi cu care am fost şi colegi, pe rând, câte unul, pleacă spre cele veşnice, lăsând în urma lor demnitatea slujirii de la catedră şi de la altar, pilduitoarea dăruire faţă de ucenici, faţă de cei care sunt astăzi în ogorul Bisericii slujitori la altare sau profesori în şcoli. Părintele profesor Ion Ică Senior şi-a onorat cu multă demnitate catedra pe care a ocupat-o, catedră de bază pentru teologie, pentru Facultatea de Teologie şi pentru orice om al Bisericii. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în loc de odihnă, odihnă pe care nu a avut-o în viaţa aceasta, pentru că a fost un om devotat total Bisericii şi familiei sale. Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii! Veşnica lui pomenire!”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

foto: priveghi la catedrala mitropolitană la căpătâiul părintelui ioan ică senior - rectorul ulbs i-a adus un omagiu foto: priveghi la catedrala mitropolitană la căpătâiul părintelui ioan ică senior - rectorul ulbs i-a adus un omagiu

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Sorin Radu, a adus un ultim omagiu la sicriul părintelui profesor Ioan Ică Senior, în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Rectorul universităţii sibiene a fost întâmpinat de decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. conf. univ. dr. Daniel Buda şi de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă. Prof. univ. dr. Sorin Radu a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi corpului profesoral de la facultatea sibiană. foto: priveghi la catedrala mitropolitană la căpătâiul părintelui ioan ică senior - rectorul ulbs i-a adus un omagiu

Slujba înmormântării a fost oficiată miercuri, 14 aprilie, de la ora 10.30, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu, iar înhumarea a început la ora 13.00, în cimitirul municipal vechi din Sibiu.

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Ultima oră

Comentariul meu