cum pot sibienii să doneze sânge și să salveze vieți, prin campania “dăruiește picături de viață, donează sânge!”

România se află printre ultimele locuri la numărul de donatori de sânge, iar nevoia de sânge constantă a sistemului sanitar a devenit acută în perioada crizei sanitare produse de restricțiile pandemiei COVID-19, numărul donatorilor scăzând semnificativ.

Statisticile arată că la fiecare 3 secunde un om are nevoie de sânge, așa că Shopping City Sibiu, alături de Crucea Roșie Română Sibiu şi Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, te invită să faci o faptă bună și să donezi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu. Vei face un gest uriaș ce va salva vieți!

Campania de informare “Dăruiește picături de viață, donează sânge!” (https://shoppingcitysibiu.ro/evenimente/doneaza-sange/) este menită să atragă atenția asupra faptului că, mai ales în acest moment, nu trebuie să uităm să donăm sânge, dacă starea de sănătate ne-o permite.

YouTube video

“Având în vedere că sângele nu este un produs farmaceutic care să se poată achiziționa precum medicamentele, nevoia de sânge este permanentă și dinamică fiind dependentă de activitatea spitalelor beneficiare. Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu este singurul centru de recoltare sânge din județul Sibiu și deservește toate spitalele din județ cu activitate de transfuzie sânge, așadar sperăm că informarea constantă despre importanța implicării fiecărui sibian în buna desfășurare a activității sale să se transforme într-un reflex și într-un act civic la care toți să își dorească să participe. Sângele este o resursă extrem de valoroasă care nu se poate reproduce, așadar ne bazăm exclusiv pe implicarea comunității locale”, a transmis un reprezentant al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu.cum pot sibienii să doneze sânge și să salveze vieți, prin campania “dăruiește picături de viață, donează sânge!”

Donatorii care se alătură campaniei  primesc și beneficiu suplimentar, un voucher de 15 lei valabil până pe 30 iunie 2021 în următoarele restaurante din Shopping City Sibiu (etaj 1): Insieme, Al Hamra, Yummy Yang, DAbo Doner, Mesoptamia, Gyros King.

„Știm cu toții cât de importantă este donarea de sânge în aceste zile. Te invităm să te alături campaniei “Dăruiește  o picătură de viață. Donează sânge!”organizată de Shopping City Sibiu, alături de Crucea Roșie Română Sibiu şi Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu. Pentru gestul tău vei fi răsplătit cu un voucher în valoare de 15 RON pe care îl poți folosi la Yummy Yang din cadrul galeriei comerciale Shopping City Sibiu!”, este invitația celor de la restaurantul Yummy Yang.cum pot sibienii să doneze sânge și să salveze vieți, prin campania “dăruiește picături de viață, donează sânge!”

Unde donezi?

La  Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, de luni până vineri, între 08:00 și 13:00 – la sediul acestora din curtea Spitalului Clinic Județean Sibiu.

 Condiții pentru donarea de sânge:

– vârsta cuprinsă între 18-60 ani;

– greutate peste 50 Kg;

– puls regulat, 60 – 100 bătăi/ minut;

– tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg;

– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale;

– femeile să nu fie: însarcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării;

– să nu fii sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine;

Doritorii pot afla mai multe informații despre campanie, cum se pot implica, parteneri și restaurantele unde se poate folosi voucherele cadou, de pe pagina dedicată pe site www.shoppingcitysibiu.ro/evenimente/doneaza-sange și pe facebook.com/shoppingcitysibiu/cum pot sibienii să doneze sânge și să salveze vieți, prin campania “dăruiește picături de viață, donează sânge!”

Despre Shopping City Sibiu

Cu o suprafaţă totală închiriabilă de 83.000 mp, Shopping City Sibiu este cel de-al treilea parc de profil din România şi cea mai importantă zonă comercială din oraş, atât ca dimensiune, cât şi ca mix al retailerilor ancoră: două hypermarket-uri Auchan şi respectiv, Carrefour, Mobexpert, Leroy Merlin, Altex, Flanco, Decathlon, Hervis, C&A, H&M, New Yorker, Deichmann, Humanic, DM, Takko, Mohito, Cropp, House, De Facto, Mizar,Triumf, Penti, Teilor, Smyk, Sabon, Optiblu, Sizeer, CCC, Pandora sau Noriel.

Shopping City Sibiu a intrat în 2018 într-un amplu proces de modernizare și extindere, ce a fost finalizat, în primăvara anului 2019, cu un nou nivel, dedicat foodcourt-ului și peste 50 de noi spații de cumpărături și divertisment.

În ansamblul său, parcul comercial reuneşte un mix de retaileri reprezentativi internaţionali şi locali, care definesc Shopping City Sibiu drept principala destinaţie de shopping din oraș si împrejurimi.

Shopping City Sibiu este situat la 5 minute de centrul oraşului, lângă DN1, şi dispune de 2.500 de locuri de parcare.

Ultima oră

Comentariul meu