patronul unei terase din sibiu amendat cu 2.000 de lei - spațiul era neconform
foto: arhivă

Continuă verificările la Sibiu cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului. Peste 1.900 de persoane au fost controlate și s-au împărțit și câteva amenzi. Patronul unei terase a primit o sancțiune usturătoare.

„Au fost verificate 1.911 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 1.375 de mijloace de transport, din care 74 de mijloace de transport în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, dintre care:

  • 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În contextul instituirii măsurii carantinei în orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1457 de persoane și 1100 auto.

Terasă neconformă

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse. „Amenda în valoare de 2.000 de lei a fost aplicată unui operator economic din municipiul Sibiu pentru organizarea de activități în spații pentru care s-au impus interdicții/restricții (terasă neconformă)”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu