bulevardul mihai viteazu, reconfigurat complet - bandă pentru autobuze și mai mulți copaci plantați
Sursa: Time Square Sibiu

Bulevardul Mihai Viteazu va fi modernizat complet, după modelul Căii Dumbrăvii, acolo unde au loc în prezent lucrări. Deocamdată proiectul se află la stadiul de discuții în cadrul grupului de mobilitate urbană din cadrul Primăriei Sibiu.

Calea Dumbrăvii urmează să fie prima arteră smart din Sibiu. Lucrările au început în urmă cu câteva săptămâni, iar prin această investiție carosabilul și trotuarele vor fi modernizate, se va crea o bandă specială separată pentru transportul public în comun, se vor face piste de biciclete cu dublu sens și se vor amenaja spații verzi pe ambele părți ale carosabilul, fiind plantați mai mulți arbori ornamentali.

În cadrul grupului de lucru de mobilitate urbană sunt discuții pentru reconfigurarea a încă unei artere importante din municipiu. Este vorba despre bulevardul Mihai Viteazu, care va fi modernizat după modelul Căii Dumbrăvii.

Diana Mureșan, consilier local din partea USR, a vorbit despre acest proiect de modernizare a întregului bulevard „Inițiativa modernizării bulevardului este a Primăriei. Iar în grupul de mobilitate urbana inițiat de noi, USR PLUS și de asociația Tură în natură analizăm posibile soluții în ceea ce privește configurația căilor de deplasare (transport în comun, pietoni, biciclete) și a spațiilor verzi. Grupul de lucru este format din reprezentanți ai consilierilor din partea fiecărui grup politic, asociații care se preocupă de teme care au legătura cu mobilitatea urbană și reprezentanți ai aparatului tehnic al primăriei”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Diana Mureșan.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Segregate de restul carosabilului speram aceste benzi nu???? Sa facem in sfarsit o treaba ca afara!!

  2. Ideea e buna insa in Romania nu exista „banda speciala pentru autobuz”. Benzile astea sunt pentru „specialii” din sud, VL-urile cu volan pe dreapta, toate lipitorile care inoata pe Olt in sus.