foto: camioanele care ies de la șantierul din ștrand împrăștie noroi pe străzi - constructorul riscă amenzi mari

Locuitorii din cartierul Ștrand, dar și șoferii care ajung în această zonă, se plâng că străzile sunt pline cu noroi. Pământul se desprinde de pe roțile camionelor care ies din șantierul de aici pe arterele de circulație. Primăria Sibiu spune că, dacă situația se va repeta, poliția locală va aplica amenzi constructorului.

Cetățenii au semnalat faptul că, în cartierul Ștrand, strada Maramureșului este plină cu pământ care a căzut de pe roțile unui camion care tocmai ce ieșise de pe șantierul din zonă.

„Noroiul lăsat pe strada Maramureșului de camioanele care ies de pe șantier. Se lucrează la modernizarea cartierului, dar nu se curăță roțile, iar ce lasă în urmă se transformp în praf. Este foarte mult praf și noroi. Trebuia să curețe roțile la ieșirea din șantier, ca în orice țară cibilizată. Și pe strada A. Popa siuația este aceeași”, semnalează un cititor Ora de Sibiu.

foto: camioanele care ies de la șantierul din ștrand împrăștie noroi pe străzi - constructorul riscă amenzi mari

Poliția locală a verificat zona – Străzile erau curate

Imediat după sesizarea cititorului, reporterii Ora de Sibiu au luat legătura cu reprezentanții Primăriei Sibiu. Aceștia transmit că Poliția Locală s-a deplasat în teren, însă străzile erau curate. „În urma sesizării dumneavoastră transmisă în 7 aprilie, Poliția Locală s-a deplasat în teren și a constatat că în zona respectivă carosabilul este curat. Agentii de politie vor continua sa monitorizeze zona si vor aplica amenzi dacă nu se respecta prevederile”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Dacă situația se va repeta, iar străzile vor fi iar pline cu noroi de pe șantier, constructorul va fi amendat. Sancțiunile ajung până la 2.500 de lei. „Constructorii au obligația, conform regulamentelor locale, să curețe roțile utilajelor și autovehiculelor pe care le utilizează în șantier în momentul în care intră pe arterele de circulație. În cazul constructorului care execută lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, acesta a fost avertizat de Direcția Tehnică să respecte această prevedere având în vedere că marți, 6 aprilie s-a constatat că pe str. Maramureșului a fost adus pământ din șantier. În caz contrar, amenzile prevăzute pentru această contravenție sunt între 1.000 și 2.500 de lei”, mai spune Gligore.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. E plin Sibiul de noroi de la camioane și ăștia de la locală găsesc locul curat… penibil…
    Probabil că nici nu și-au mișcat fundurile până acolo, ca nu cumva să supere constructorul. Primărie și politie locală dintr-un oraș care se crede european. Suntem de fapt o comună mai mare, cu un primar depășit total de situație dar care dorește neapărat sa țină cald scaunul până se întoarce șeful de la București.

  2. Politia locala se leaga doar
    de pensionari care vând patrunjel ca altceva nu stiu .Ca daca sunt chemati la consumatorii de alcool pe dom.public nu vin angajati pe pile si fara școală.