locuri de joacă pentru câini la sibiu - proiect de hotărâre în atenția consilierilor locali
Sursa: ringstarclub.ro

Un sibian a inițiat o petiție pentru amenajarea de locuri de joacă pentru câinii cu stăpân din municipiul Sibiu. Peste 800 de persoane i-au susținut ideea, iar acum inițiativa a ajuns și în atenția consilierilor locali.

Diana Mureșan, consilier local din partea Alianței USR PLUS, a depus un proiect de hotărâre pentru amenajarea unor parcuri pentru câinii cu stăpân din municipiul Sibiu. „Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc mai multă libertate pentru animalele lor, dar și pentru a evita disconfortul altor cetățeni, considerăm că este necesară și oportună amenajarea unor zone publice cu această destinație”, a scris Mureșan pe pagina de Facebook.

Diana Mureșan spune că a văzut petiția lansată de cetățenii orașului, astfel că a depus un proiect de hotărâre de consiliu local pentru amenajarea de parcuri pentru câini în municipiul Sibiu.

„Ideea redactării a plecat de la o strângere de semnături inițiată acum câteva săptămâni de către un grup de cetățeni. Este extraordinar când cetățenii aleg implicarea în viața comunității și, așa cum am promis în campanie, ne-am propus să preluăm toate aceste idei valoroase și să le ducem în Consiliul Local. Așa este firesc să se întâmple.
În municipiul Sibiu, nu există un spațiu în care câinii să poată fi lăsați să se miște liberi. Conform legislației în vigoare, accesul/deplasarea câinilor în spațiul public este permis doar dacă sunt ținuți în zgardă, lesă sau ham de către cei care îi dețin. Marea problemă apare mai ales pentru câinii celor care locuiesc la bloc sau in locuințe care nu dispun de curți. Aceste animale sunt condamnate să se plimbe doar legate. Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc mai multă libertate pentru animalele lor, dar și pentru a evita disconfortul altor cetățeni, considerăm că este necesară și oportună amenajarea unor zone publice cu această destinație. Astfel de parcuri există de mulți ani în țările care ne sunt model și au fost deja amenajate cu succes și în câteva orașe din țară. Cu siguranță, se poate face acest lucru și în Sibiu atâta timp cât administrația locală va înțelege că este vorba de normalitate”, a scris Mureșan pe Facebook.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI

Sibienii își doresc locuri de joacă pentru câinii de companie, fiindcă animalele, la fel ca oamenii, au nevoie de socializare și de un spațiu destinat lor în care să se poată mișca în voie. În acest sens, un stăpân de câine din urbea de pe Cibin a făcut o petiție și îi îndeamnă atât pe iubitorii de animale, cât și pe cei pe care îi deranjează prezența lor în parcurile din oraș să o semneze. DETALII DESPRE PETIȚIE AICI

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Initiatorul asta…..sa imparta manusi si ce e necesar ca stapanii animalelor sa adune mizeria,nu sa facem slalom printre excremente si sa vomitam