inima micuței sara, salvată de medicii din sibiu - povestea impresionantă a fetiței greu încercată
Sursa: Facebook/Fundatia Polisano

Sara este o fetiță greu încercată de viață. S-a născut într-o familie numeroasă, cu nouă copii, într-un oraș din Moldova. În urma unui accident înfiorător, doar șase au supraviețuit. Pe lângă acest tragic eveniment, copila a fost depistată cu o malformație cardiacă. A fost un copil care cu greu ar fi putut fi adoptat. Însă minunile se întâmplă adeseori, astfel că a ajuns în grija unor persoane care au făcut posibilă o operație la Sibiu.

Fundația Polisano a scris, pe Facebook, despre cazul unei fetițe, în vârstă de doar 2 ani și 7 luni, care a fost operată de echipa Inimilor la Sibiu.

„Zilele trecute ne-am bucurat, plini de emoţie, de ieşirea din spital a unui suflet greu încercat. Micuţa Sara, 2 ani şi 7 luni, dintr-un oraş din Moldova, provine dintr-o familie cu nouă copii, dintre care au rămas în viaţă doar şase, în urma unui accident cumplit. Sara a intrat pe lista copiilor greu adoptabili încă de la naştere, suferind de defect septal atrial, o malformaţie cardiacă. Micuţa fusese înscrisă pe o altă listă de aşteptare, cea a copiilor care urmau să beneficieze de operaţie la spitalul din Târgu Mureş. Din păcate, malformaţia Sarei s-a agravat rapid, iar intervenţia a trebuit grăbită. Micuţa obosea repede, iar la un an şi 10 luni, încă nu mergea, din cauza lipsei de rezistenţă la efort. Într-un mod miraculos, astrele s-au aliniat, iar Sara a fost adoptată de o familie extraordinară, care s-a adresat Echipei Inimii de la Sibiu, condusă de dr. Anca Mandache”, se arată într-o postare pe Facebook.

Operația micuței a avut loc la finalul lunii martie. Acum, micuța Sara s-a întors acasă și deja aleargă în jurul blocului. Mamei ei nu-i vine să creadă câtă energie poate avea, la atât de puțin timp după operație. Ne bucurăm şi noi de minunea care i-a dat Sarei şanse egale cu ale altor copii, la viaţă şi la educaţie.

Ultima oră

Comentariul meu