Campanie la nivelul școlilor din Sibiu - Profesorii, părinții și elevii, informați despre vaccinare

Mai bine de 300 de profesori, părinți și elevi din județul Sibiu au participat la o conferință ce a avut ca scop promovarea campaniei de vaccinare, dar și testarea pentru depistarea COVID-19 în școli.

„La întâlnirea cu domnul secretar de stat pentru învățământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, prof. Sorin Ion, în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, au participat peste 300 de cadre didactice, părinți și elevi (25 persoane în format fizic și format videoconferință, restul persoanelor)”, transmite Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii” lansează Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.

În perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației organizează conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Campanie la nivelul școlilor din Sibiu - Profesorii, părinții și elevii, informați despre vaccinare

Conferință despre campania de vaccinare la Sibiu

În acest context, joi, 08.04.2021, ora 15.00, în Aula Magna a Facultății de Medicină ”Victor Papilian” Sibiu a avut loc conferința tematică și webinarul dedicat acestei campanii naționale. Alături de domnul secretar de stat prof. Sorin Ion au participat doamna Inspector Școlar General al ISJ Sibiu, prof. Monica-Adriana Munteanu, domnul rector al Univerității ”Lucian Blaga” Sibiu, prof. Gheorghe Bîrză, domnul rector al Univerității ”Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, domnul decan al Facultății de Medicină Sibiu, conf. univ. dr. Sorin Radu Fleacă, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu și viceprimarul municipiului Sibiu, prof. dr. Alexandru Dumbravă.

Scopul principal al acestei conferințe tematice din cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” a fost reprezentat de informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

Campanie la nivelul școlilor din Sibiu - Profesorii, părinții și elevii, informați despre vaccinare

În cadrul campaniei au fost analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Secretarul de stat Sorin Ion a apreciat faptul că, la nivelul personalului angajat din cadrul unităților de învățământ ale județului Sibiu, există un număr considerabil de persoane care s-au vaccinat. Astfel, 49, 3% din cadrele didactice, 52,4% din personalul auxiliar și 40,7% din personalul nedidactic existent în unitățile de învățământ preuniversitar ale județului Sibiu au fost vaccinate cel puțin cu prima doză. Aceste cifre atestă interesul oamenilor din sistemul de educație preuniversitar sibian pentru siguranța elevilor și dorința ca ei să se întoarcă pe deplin în sălile de clasă.

Totodată, au fost analizate problemele specifice, de interes pentru elevi și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ din județul Sibiu sau la nivelul ISJ Sibiu.

Ultima oră