acuzații după incendiul devastator de la apoldu de jos - ”pompierii au venit fără apă”
foto: arhivă

Un incendiu de proporții a avut loc în noaptea de trei spre patru aprilie în Apoldu de Jos. Incendiul a izbucnit de la o anexă gospodărească tip șură și s-a extins la acoperișurile caselor aflate de o parte și de alta a vecinătății. Localnicii spun că sunt dezamăgiți de intervenția pompierilor și că din cauza incompetenței acestora, oamenii au fost nevoiți să intervină cu forțele proprii pentru a stinge focul.

Incendiul din data de 4 aprilie din Apoldu de Jos a produs pagube uriașe gospodăriei. Au ars anexe gospodărești, precum și parțial acoperișurile caselor pe o suprafață de peste 300 de metri pătrați. De asemenea au ars un porc și circa 20 de găini, elemente de mobilier, scule electrice, un autoturism și un tractor. Locuitorii din Apoldu de Jos spun că incendiul s-a extins deoarece pompierii ajunși la fața locului nu au fost suficient de bine pregătiți și nu au știut să gestioneze situația, astfel încât flăcările s-au întins pe o suprafață mai mare. Mai mult decât atât, aceștia spun că prima autospecială ajunsă la fața locului nu avea apă.

Citește și FOTO Incendiu puternic la Apoldu de Jos. Au ars mai multe case și animale

”În primul rând pompierii au venit fără apă și în al doilea rând, toate furtunurile erau coapte și apa curgea pe șanț. Animalele oamenilor au fost scoase din incendiu de către vecini, care au sărit în ajutor și au fost de folos mai mult decât așa-zișii pompieri, care mi-au spus mie personal, citez: ”Gura! Așa vă trebuie dacă ați votat pe cine nu trebuie” și că de ce acest proprietar și-a făcut atâtea anexe. Comunitatea satului s-a descurcat fără pompieri.  Vecinii au urcat cu drujbele proprii pe acoperiș și l-au tăiat ca să oprească focul. Oamenii erau disperați, strigau să urce sus pe scoc, iar ei au zis că nu se urcă. Au sărit oamenii din sat, un om care a urcat pe acoperiș are și acum palmele arse, a călcat și într-un cui, practic el este cel care a stins focul, nu cei pe care ar trebui să-i considerăm eroi.”, spune Sorina Vasile, una dintre locuitoarele comunei Apoldu de Jos care a participat la stingerea incendiului.

Primarul: ”Au fost și anumite deficiențe ale pompierilor”

Primarul comunei a fost și el prezent în noaptea cu ghinion. Acesta spune că nu vrea să dea vina pe nimeni și că incendiul a fost unul de proporții, iar pompierii au avut, într-adevăr, anumite deficiențe.

”Părerile sunt împărțite. Au fost și anumite deficiențe ale pompierilor, am stabilit să se pună la punct. Acesta a fost și un incendiu de proporții, nu putem da vina pe nimeni. Da, într-adevăr, în mare parte, incendiul a fost oprit de localnici.”, a declarat primarul Florin Barbu.

Ce spune ISU Sibiu despre noaptea de 4 aprilie

Reprezentanții ISU Sibiu spun că intervenția s-a desfășurat fără complicații, pompierii acționând conform protocolului.

”În ceea de privește intervenția din noaptea de 04.04.2021 desfășurată în localitatea Apoldu de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe anexe din gospodăria unui cetățean și a vecinului acestuia, menționăm că pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște și Miercurea Sibiului au intervenit prompt cu efective mărite ( 25 pompieri militari) și 4 autospeciale de stingere în conformitate cu procedurile de intervenție corespunzătoare în acest tip de incendiu. In sprijin au fost mobilizați la fața locului și pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Sibiu. Totodată, la fața locului a fost angrenat și un echipaj SMURD pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri medicale.”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Faceți lui Arafat p mare ca el investește. In loc sa avem noi pompieri și ambulante lăsați pe unu sa se joace cu banii noștri. E super Ok așa ardem in case și murim pe drumuri. Și in spitale nu avem medicamente și altele . El investește in izoleze și in masini care vin fără apa la incendiu. Oare nu mai a avut bani și de apa ?

  2. Asta se întâmplă, când pompierii sunt angajați pe baza gradului de rudenie. Sa nu ne ascundem după deget.