Povești din sala de judecată - Doi tineri au decis să nu mai divorțeze după ce au asistat la câteva procese

Un divorț nu începe niciodată bine, că de aia se ajunge aici…iar de cele mai multe ori nici nu se sfârșește bine. În fața instanței se aduc argumente, contraargumente, toate astea duc la certuri, discuții aprinse și bălăcăreli. Dar, se poate întâmpla ca lucrurile care sunt în defavoarea cuiva să fie ceea ce alții au nevoie pentru a merge mai departe. Asta s-a întâmplat într-una din sălile de judecată ale tribunalului Sibiu. Noroiul altora a ”spălat” gândurile negre ale unui cuplu care, deși venise acolo pentru a divorța, a plecat cu gânduri de împăcare. Și iată că într-o lume a disputei împăcările ar putea deveni obișnuință.

Avocatul Mădălina Scutelnicu, cea care a pornit ”fenomenul” Pantofilor Albaștri (CITEȘTE AICI POVESTEA CARE A DEVENIT VIRALĂ)  a fost din nou martorul unei întâmplări care deși iese din cotidian reprezintă parcă normalul. Un cuplu care venise la Tribunal hotărât să divorțeze, iar ambii soți aveau pregătite armele cu care să înceapă lupta pentru copilul lor, s-a răzgândit după ce au văzut cum arată războiul murdar al altor familii. Povestea, spusă de Mădălina Scutelnicu pe Facebook , a adunat sute de like-uri și comentarii.

”O fi fost, astăzi, ceva în aer… ? pentru că:
Am ajuns la instanță înainte de ora 11. Cauza mea fusese fixată la 11.30.
Mă văd cu clienta, o mai întreb o dată dacă rămâne valabil ce-am povestit aseară, apoi intrăm în sală și, până ne vine rândul, suntem atente la ședința de judecată.
Pe rol, alte divorțuri… martori care scot la iveală cele mai neplăcute amănunte, toată lumea depune hârtii. fiecare parte e convinsă că ea deține adevărul absolut… și dă-i, și luptă.. Na, ca la instanță.
Se face apelul unui alt dosar, iar reclamanta (finuță și delicată) zice cu glas blând:
– Vă rog, dacă se poate, mai dați-mi un termen. La ce am văzut că se întâmplă aici, ?? parcă… aș vrea să mai reflectez asupra divorțului. ?
Bun. Iese doamna, urmăm noi.
Dosarul nostru? Greuuu. Ea vrea divorțul din vina lui, El din vina ei. Ea vrea copilul. El vrea același copil. Ăsta e primul termen de judecată. Este și domnul X în sală, are un chip serios.
Ne vine rândul, mergem în față, părțile dau buletinele doamnei grefier, noi, avocații, punem concluzii pe competență, după care io zic, în stilu-mi șugubăț:
– Doamna președinte, și clienții noștri, soții X, vor să mai reflecteze asupra divorțului,… La ce au văzut că se întâmplă pe-aici…. ?? Solicităm suspendarea cauzei, la cererea părților.
Instanța zâmbește și îi privește admirativ.
Ieșim, ne luăm la revedere, iar eu mai zăbovesc în Trib` câteva minute.
Când cobor scările și mă îndrept spre mașină, îi zăresc în parcare pe soții X . Chiar și privită din spate, ea e frumoasă foc, are un păr negru superb… El e la fel de plăcut și pășește, lângă ea, mândru.
Soții X pleacă spre casă,
Pleacă spre casă, ținându-se de mână”, este povestea spusă de avocatul Mădălina Scutelnicu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică