caz revoltător - persoană atacată și mușcată de câini în câmp lângă troiță
foto: arhivă

O persoană a fost atacată și mușcată de picioare de mai mulți câini de la o stână din Șelimbăr. Aceasta alerga pe drumul dintre cartierul Arhitecților și Troiță când, deodată, animalele au venit din depărtare și s-au năpustit asupra ei. Cu ajutorul unor oameni aflați în apropiere, persoana în cauză a reușit să scape, însă mușcăturile i-au provocat leziuni multiple.

Un locuitor al cartierului Arhitecților a povestit, în grupul de Facebook Rezidenți În Cartierul Arhitecților – Calea Cisnădiei – Sibiu, pățania unei persoane care făcea activități fizice în aer liber. Aceasta alerga pe drumul dinspre Troiță când, deodată, câinii de la stâna de pe câmp s-au năpustit asupra ei.

„Ieri (n.red.: marți), o persoană care alerga pe drumul ce duce din Cartierul Arhitecților spre Troiță a fost atacată de câinii de la stână. Aceștia nu erau în drum, ci au pornit în fugă de la stână (aproximativ 300 m depărtare) țintiți spre persoană. Până am reușit să sărim în ajutor (aproximativ 1 minut) aceștia au înconjurat și mușcat persoana respectivă de ambele picioare, provocând multiple leziuni”, scrie locuitorul cartierului în grupul de Facebook.

Înainte ca persoana să fie atacată, câinii de la stână au mușcat și un câine care nu aparținea grupului. „Aveți grijă și cu animalele de companie”, se arată în postarea de pe Facebook.

Alte persoane înconjurate de câinii de la stână

Mai mulți oameni au mărturisit, în comentarii, că au trecut prin situații similare și că, de atunci, evită câmpul respectiv.  „Și eu am pățit la fel acum 2 zile, dar am fost norocos și am scăpat cu bine! Atenție mare! Aveți grijă! Mai bine încercați să evitați zona”, spune Cosmin.  „Persoanele care se ocupă de oile respective nu dau 2 bani pe ce fac câinii… Am fost și eu înconjurată de ei când îmi plimbam câinele. De acum merg cu telefonul pregătit, video și reclamație la poliție… E inacceptabil”, spune Irina.

Poliția Locală a avut o singură sesizare

Reprezentanții Poliției Locală Șelimbăr spun că au primit o singură sesizare cu privire la cazul câinilor de la stână. „Am avut o singură sesizare telefonică. Persoana respectivă a fost sancționată pentru că a lăsat câinii liberi. Nu am avut plângeri recente”, au spus pentru Ora de Sibiu reprezentanții Poliția Locală Șelimbăr.

Ultima oră

Comentariul meu