Ambient nu moare - Soluția găsită de Ciolan pentru a salva magazinele și brandul

La mijlocul lunii martie, prin decizia Tribunalului Sibiu, a fost declarat falimentul societății Ambient. Sub același brand- Ambient- au funcționat cele mai cunoscute magazine de bricolaj din Sibiu, extinse apoi la nivel național. Afacerea de milioane de euro a sibianului Ioan Ciolan, cea sub denumirea Ambient, a ajuns astfel la final. Dar nu și magazinele, pentru că aici intervine flerul de afacerist care l-a propulsat pe Ioan Ciolan. Acesta a găsit p metodă prin care numele va fi în continuare folosit.

„Soluţia pe scurt: Admis cererea formulată de către cre­ditoarea DGAMC Bucureşti (Direcţia Generală de Ad­mi­nistrare a Marilor Contribuabili – n. red.) în contra­dic­toriu cu SC Ambient SA. Începerea procedurii ge­ne­rale a falimentului SC Ambient SA (…). Dizolvarea so­cietăţii, ridicarea dreptului de administrare al admi­nis­tra­to­rului social şi confirmarea în calitate de lichidator ju­di­ciar a practicianului în insolvenţă Sibinsolv IPURL“, este decizia Tribunalului Sibiu din 11 martie 2021 prin care a fost declarat falimentul Ambient.

”Este foarte important de menționat faptul că este vorba despre intrarea în procedură de faliment a firmei Ambient SA, entitatea comercială care a deținut rețeaua de magazine Ambient”, este precizarea pe care o face Ioan Ciolan pentru Ora de Sibiu.

Dar, brand-ul Ambient nu va dispărea de pe piață. Și asta pentru că afaceristul sibian a găsit o soluție pentru a ”salva” numele- francizarea. ”Francizarea rețelei de magazine Ambient a făcut parte esențială din Planul de reorganizare al firmei Ambient SA care a fost aprobat de creditorii bancari și comerciali încă din anul 2016. Procesul francizării a fost implementat cu succes în perioada 2017-2019 asigurând astfel o continuitate a business-ului și a locurilor de muncă pentru angajați”, spune Ioan Ciolan.

În prezent, 8 magazine din rețeaua Ambient sunt deschise și oferă clienților materiale pentru construirea de locuințe, amenajare sau decorare. ”În prezent magazinele din Sibiu, Sighișoara, Mediaș și Bistrița sunt operate de către firma APC Universal Partner SRL, deținută de acționarii Lehel Andras, Pal Tunde și Rozalia Sitar, iar magazinele din Alba Iulia, Cluj Napoca, Blaj și Rm. Vâlcea sunt operate de către firma Profelis C&V SRL deținută de asociatul unic Vasile Bucurenciu”, spune Ioan Ciolan.

Magazinul Ambient din Sibiu, cel de la care a început de fapt construirea imperiului lui Ioan Ciolan, a fost ultimul francizat. ”Magazinul Ambient din Sibiu a fost francizat ultimul în anul 2019 de către APC Universal Partner SRL – Punct de lucru Sibiu, care deținea la acea data în sistem franciză și alte 4 puncte de lucru din fosta rețea Ambient. Deși în luna martie 2020 a avut un loc incendiu la magazinul din Sibiu, acesta a continuat sa funcționeze în aceeași locație, pe o suprafață mai restrânsă. În clădirea principală a Centrului Comercial din Sibiu se desfășoară un proces amplu și complex de reamenajare”, dezvăluie Ioan Ciolan.

Ultima oră

Comentariul meu