”patronul” azilului clandestin din sibiu, transferat în stare gravă în germania

În data de 29 martie, știrea că mai mulți vârstnici au ajuns la spital după ce au fost abandonați într-un azil clandestin din Sibiu, a făcut rumoare. 15 persoane au ajuns la spital, cu toții infectați cu coronavirus. Pe lângă asta bătrânii nu se aflau într-o stare bună de sănătate, fiind înfometați și deshidratați. Printre cei care au ajuns la spital s-a aflat și patronul azilului de pe strada Moș Ion Roată.

VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DIN ZIUA ÎN CARE AU FOST GĂSIȚI BĂTRÂNII 

Bărbatul este cel care a sunat la ambulanță pentru că se simțea rău. După ce a ajuns la spital și a fost depistat pozitiv s-a aflat că în urma lui, în clădirea de pe strada Moș Ion Roată, se aflau 15 bătrâni. Aceștia fuseseră încuiați acolo și nu erau supravegheați de nimeni.

CITEȘTE ȘI: Mărturii șocante din azilul groazei – ”Bunica a intrat în comă. Nu i-au dat insulina.”

Patronul fusese internat la spitalul TBC, iar apoi, pentru că starea lui de sănătate s-a agravat a fost mutat la spitalul Județean Sibiu unde situația nu s-a îmbunătățit deloc. Bărbatul, cetățean german, a fost externat și transferat la un spital din Germania, spun surse Ora de Sibiu.

CITEȘTE: Vecinii spun că ”bătrânii nu ieșeau deloc pe afară” – Poliția face verificări

Reprezentanții spitalului Județean Sibiu confirmă că unul dintre pacienții proveniți de la azilul clandestin a fost externat. ”Unul dintre pacienții Covid internați in cadrul secției clinice medicală I a SCJU Sibiu a fost externat la cerere. Starea acestuia, în momentul externării era una gravă”, spune Decebal Toderiță, putătorul de cuvânt al Spitalului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu