încă un caz de infectare cu tulpina britanică, depistat la sibiu

Prevalența tulpinii britanice a crescut de mai bine de 8 ori în mai puțin de trei luni. Aceasta este concluzia unor noi secvențieri realizate de cei de la Medlife. Dintr-un lot de 92 de probe noi secvențiate, toate conțin tulpina britanică a coronavirusului. Dintre acestea un caz a fost identificat la o persoană din Sibiu.

Probele au fost selectate în mod aleatoriu și potrivit raportului, provin din următoarele județe: București – 46 de cazuri, Olt – 10 cazuri, Brașov – 9 cazuri, Dâmbovița – 6 cazuri, Teleorman – 5 cazuri, Prahova, Galați și Constanța – câte 3 cazuri, Argeș – 2 cazuri; Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomița și Sibiu câte un caz.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei nu au identificat pe lotul analizat prezența altor tulpini de interes epidemiologic, precum tulpina sud-africană sau braziliană.

Prevalența pe loturile analizate în laboratoare  a crescut într-un ritm accelerat, de la 12% la finalul lunii ianuarie la 77% la începutul lunii martie și ajungând, în prezent, la 100%.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu