tipuri de binocluri şi instrumente night vision potrivite pentru vânătoare individuală la pândă

Vânătoarea individuală “la pândă” este o activitate apreciată de mulți dintre români. OlegKovalevichh / Shutterstock.comZonele de vânătoare spectaculoase şi fondul generos asigura experiențe uimitoare celor ce practică acest sport. Speciile de vânat admise în România pentru vânat la pândă  conform legii sunt urs, lup, pisica sălbatică, mistreţ, vulpe, cocoș, fazan. Ca experiența să fie de succes se impune achiziționarea unor echipamente optice adecvate. În rândurile următoare ne vom opri atenția asupra  celor de tip binocluri şi Night Vision.

Binocluri pentru vânătoare la pândă

Pentru acest tip de vânătoare echipamentele trebuie să se încadreze în categoria bune şi foarte bune. Pânda necesita binocluri cu caracteristici excepţionale, diametru lentilei frontale trebuie să fie de minim 40 de milimetri. Câmpul vizual recomandat trebuie să fie de minim 110 metri. Intervalul de mărire recomandat pentru a avea cele mai bune şi mai clare imagini 10X. Binoclurile pentru acest tip de vânătoare trebuie să fie ergonomice şi uşoare, pentru a putea fi manevrate cu rapiditate.

Un alt aspect important, ține de caracteristica antireflex. Se impune ca binoclurile selectate să dețină mai multe straturi antireflex, aşa imaginile vor fi clare și mai bune.

Night Vision – sesiuni de vânătoare nocturne

Dacă vorbim de pândă nocturnă, clar se impune prezenţa unui echipament optic Night Vision adecvat. Acestea permit vizualizarea perfectă a prazi în condiţii de întuneric total. Un dispozitiv Night Vision foarte bun înseamnă că are o rază de acţiune de 70-150 metri, aceste sisteme reuşesc să amplifice lumina existentă de 75.000 de ori. Ca şi în cazul binoclurilor şi în cazul echipamentelor Night Vision sunt importante detaliile legate de ergonomie. Uneltele trebuie să fie uşor de manevrate, fară zgomot, pentru a avea siguranţa unei vânători de succes.

Fiecare sesiune de vânătoare la pândă aduce experiențe unice, creează amintiri şi povești, ce care pot fi împărtășite prietenilor şi familiei stând pe fotolii sau paturi confortabile.

 

Ultima oră

Comentariul meu