fetița care s-a spânzurat la cisnădie - director: „era bursieră, o elevă conștiincioasă”

Irina, fetița care s-a sinucis, joi seara, în camera ei dintr-un apartament din Cisnădie, a fost un copil liniștit și cuminte, dar și o elevă conștiincioasă, având mereu rezultate bune la învățătură. Profesorii ei sunt șocați de acest tragic eveniment.

Seara zilei de 1 aprilie 2021 va rămâne pe veci în amintirea unei familii din Cisnădie. Irina, un copil frumos și liniștit, așa cum o numesc apropiații, a ales să-și pună capăt zilelor pe când era singură acasă. Nimeni nu își poate explica de ce s-a sinucis.

Irina, elevă bursieră

Tânăra era elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cisnădie. Era o elevă eminentă, activă și foarte bună la învățătură. Avea chiar și bursă, fiind printre cei mai buni elevi din clasă. Directorul școlii, Constanța Poplăcean, spune că vestea morții copilei a venit ca un fulger.

Citește aici despre acest caz tragic

„Nu a avut niciodată probleme la școală. Era o fetiță foarte conștiincioasă, bună la învățătură, avea note bune. Școala noastră se află în scenariul 2, astfel că funcționăm în online. De trei săptămâni, fetița, care era în clasa a VI-a, a participat la cursuri online. Se conecta mereu la ore, era activă. Avea note bune, rezultate foarte bune, fiind și bursieră”, spune directorul Constanța Poplăcean.

Nu a vorbit cu consilierul școlii

Irina nu a cerut ajutorul nimănui de la școală și nu a dat vreodată semne că ar avea probleme. Micuța ar fi putut vorbi cu consilierul școlii, însă nu a solicitat acest lucru. Nici profesorii sau dirigintele fetei nu au sesizat că fata ar avea o apăsare pe suflet.

„Noi avem un consilier școlar, însă fetița nu a solicitat niciodată ajutorul lui. Nici părinții nu au menționat că ar avea nevoie să discute cu el. La cererea părinților, la recomandarea diriginților sau a profesorilor, dacă sunt observați cu diferite probleme de socializare, de comportament, de greutăți, se poate cere ajutorul consilierului… Dar aici nu a fost cazul”, mai spune directorul școlii, Constanța Poplăcean.

Directorul spune că ce s-a întâmplat este o tragedie, care i-a lăsat pe toți îndurerați și fără cuvinte.

Ultima oră

Comentariul meu