amenzi după protestul de luni din sibiu - 49 de sancțiuni în valoare de 29.000 de lei

Câteva sute de persoane au participat, luni seara, la protestul din Sibiu împotriva noilor restricții anti-covid impuse de autorități. Jandarmeria a împărțit câteva amenzi persoanelor identificate.

La protestul de luni de la Sibiu au participat mai bine de 250 de persoane. S-au adunat în Piața Mare, după care au mărșăluit pe străzile din oraș, strigând că vor „Libertate”. Oamenii ieșiți în stradă și-au dorit anularea restricțiilor impuse recent. Pe durata evenimentului au fost prezenți și jandarmii sibieni, care au indentificat mai mult persoane și pe care le-au amendat fiindcă au încălcat anumite reguli.

CITEȘTE ȘI: Protestul de luni din Sibiu: Măști arse și horă în Piața Mare – Huiduieli la Prefectură

Până în prezent s-au aplicat 49 de amenzi, cu o valoare totală de 29.000 de lei.

„În urma desfășurării protestelor din data de 29 martie a.c., în municipiul Sibiu, vă comunicăm faptul că, până la acest moment, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.000 lei, pentru desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea deplasării/circulației, nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, participarea la adunări publice interzise și pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, respectiv provocarea/participarea la scandal în locuri publice”, spune Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Imediat după protest, două persoane au fost sancționate fiindcă s-au luat la harță în Piața Mare, unul dintre cei prezenți fiind agresiv verbal și cu jandarmii. DETALII AICI.

Ultima oră

Comentariul meu