VIDEO FOTO: Gunoaie aruncate în Șura Mare - Primarul: „Îi vom identifica și vor fi sancționați”

Mai multe persoane au fost surprinse de camerele de supraveghere din comuna Șura Mare în timp ce aruncau ilegal gunoaie pe domeniul public. Primarul a publicat imaginile pe rețelele de socializare și le cere ajutorul cetățenilor. Acesta spune că odată ce vor fi identificați, li se vor aplica sancțiuni.

VIDEO FOTO: Gunoaie aruncate în Șura Mare - Primarul: „Îi vom identifica și vor fi sancționați”

Bunul simț i-a părăsit pe câțiva cetățeni din Șura Mare, care au aruncat deșeuri voluminoase în zona stațiilor de reciclare fără să le pese de eforturile pe care semenii lor le fac pentru a păstra comuna curată. Datorită sistemului de monitorizare montat în zona pubelelor, aceștia pot fi identificați și, ulterior, amendați.

„Noi am implementat un sistem nou de monitorizare, în special în zona stațiilor de reciclare, pentru a reduce riscul infecțiilor și pentru a evita astfel de situații. Cei de la compania de ridicare a deșeurilor, atât Soma, cât și ADIECO nu sunt atât de răuvoitori așa cum se vehiculează, și ne-au ajutat să facem posibilă implementarea. Deocamdată nu am reușit să îi identificăm pe cei care aruncă, dar sunt sigur că în următoarele zile vom afla”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, primarul comunei Șura Mare, Ionuț Maier.

Edilul comunei spune că interesul primarilor ar trebui să fie unul ridicat pentru comunitățile pe care le reprezintă, motiv pentru care cu ajutorul camerelor încearcă să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie la voia întâmplării.

VIDEO FOTO: Gunoaie aruncate în Șura Mare - Primarul: „Îi vom identifica și vor fi sancționați”

Amenzi pentru cei care aruncă gunoaie

Persoanele surprinse în imagini vor fi amendate, spune primarul. „Ne-au scris câțiva oameni care au bănuieli cu privire la cine sunt persoanele din imagini, însă mulți sunt reținuți și nu vor să dea detalii. Sunt convins că voi afla. Conform hotărârilor de consiliu local, se vor aplica sancțiuni persoanelor care nu respectă regulile. (…) Unii dintre cei care apar în imagini sunt și din afara localității, nu îi pot recunoaște. Avem însă și oameni din localitate care săptămânal aruncă deșeuri”, spune primarul din Șura Mare.

Sursa foto/video: Facebook Primăria comunei Șura Mare

Ultima oră

Comentariul meu