spitalul din agnita nu mai primește bolnavi covid - dsp: „nu avea secție ati și era lipsă de personal”

Spitalul Orășenesc Agnita a fost eliminat din lista unităților sanitare care asigură asistența medicală pentru pacienții infectați sau suspecți cu COVID-19. Motivele care au dus la această decizie sunt, în principal, lipsa unei secții ATI, dar și lipsa de personal.

Județul Sibiu are, în prezent, opt unități sanitare unde sunt tratați bolnavii infectați cu coronavirus, asta după ce Spitalul din Agnita a fost scos de pe listă. Decizia a venit în urma mai multor probleme, legate îndeosebi de lipsa personalului și secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

„În baza Ordinului nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competenţă, Spitalul Orășenesc Agnita a fost eliminat din lista unităților sanitare care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19 din cauza lipsei secției de Anestezie și Terapie Intensivă, problemelor legate de personalul medical, cât și a distanței mari față de restul spitalelor care ar putea prelua pacienții în stare gravă”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

În prezent, în județul Sibiu, sunt opt spitale suport-covid: șase în municipiul Sibiu, unul în municipiul Mediaș și altul în orașul Cisnădie. În ceea ce privește locurile destinate bolnavilor cu coronavirus, există 532 de paturi, dintre care 46 pe secțiile de Terapie Intensivă. Dintre paturile de pe ATI, șase sunt pentru copiii infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Iată situația locurilor pentru bolnavii COVID-19 din spitalele din județul Sibiu: 

spitalul din agnita nu mai primește bolnavi covid - dsp: „nu avea secție ati și era lipsă de personal”

Ultima oră

Comentariul meu