piața mică va fi interzisă pentru mașini - fodor: ”transformarea în zonă pietonală se face etapizat”

Primăria Sibiu dorește extinderea zonei pietonale din Piața Mică. 21 de locuri de parcare vor fi desființate, rămânând astfel, doar 28 de locuri de parcare în Piața Mică, din care 8 sunt rezervate în anumite zile și intervale orare pentru participanții la cununiile civile.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor explică de ce a fost luată această decizie și care sunt obiectivele vizate de modificările făcute.

”Planul de Mobilitate Urbană Durabilă în vigoare prevede anumite măsuri în vederea reducerii gradului de poluare cauzată de circulația auto, precum și extinderea zonelor în care este prioritară circulația auto. Aceste considerente practice, împreună cu responsabilitatea pe care o avem de a proteja și pune în valoare centrul istoric al Sibiului, au dus la această măsură: transformarea Pieței Mici în zonă pietonală, etapizat. Am parcurs acum cea de-a treia etapă, eliberând de trafic și parcări încă o zonă a pieței. Am luat această măsură convinsă de beneficiile pe care le va avea și asupra sibienilor care își petrec timpul liber în centrul istoric, asupra turiștilor, dar și pentru terasele a căror vizibilitate a fost afectată de mașinile parcate.”, declară Astrid Fodor.

Aceasta a mai adăugat faptul că, majoritatea sibienilor au aplaudat această măsură, dar o parte sunt nemulțumiți și că speră ca și aceștia să înțeleagă în final că este spre binele comun să încercăm  reducerea poluării, mai ales într-un centru istoric cu o asemenea valoare.

”Cei care parcau înainte în Piața Mică pot lăsa mașina în parcările zonale de pe Cazarma 90 sau din Piața Teatrului, sau în una dintre parcările de pe aliniamentele stradale din Orașul de Jos. În cazul locuitorilor din Piața Mică, în baza abonamentului de riveran, aceștia vor putea parca și pe str. 9 Mai, str. Ocnei și str. Faurului. Mai mult, linia verde de transport public în centrul istoric va fi operațională până la finalul anului. Prin urmare variante există. Trebuie doar să facem un efort cu toții și să înțelegem că acțiunile fiecăruia dintre noi contează și contribuie la rezultatul final.
Vom continua să extindem etapizat zonele pietonale, inclusiv în Piața Mică, pentru a crește mobilitatea sibienilor și pentru a scădea gradul de poluare. Sunt măsuri curajoase, dar acțiunea pentru protecția mediului nu se face din declarații verbale de susținere, ci prin astfel de măsuri concrete.”, a mai declarat pentru Ora de Sibiu, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Pacat. Chiar nu se poate asa ceva.
    Cum mai vine Ghițucă, Vasilică, Mariuță, si alte personalitatii ale orasului pă centru la terasa fara ca cineva sa le observe bolizii parcati in piata mică?
    O sa avem protestele smardoilor de masini tari in curand:)
    Eu doar v-am anuntat :))