Muniție de război găsită pe Valea Avrigului

Un element de muniție a fost găsit de către o persoană aflată în pădure pe Valea Avrigului. Pompierii sibieni au intervenit pentru a-l ridica.

„În jurul orei 13:00, în urma unui apel venit pe numărul de urgență 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit de urgență în zona de pădure de pe Valea Avrigului, unde un cetățean a găsit un element de muniție în timp ce trecea prin acea zonă”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Echipajul pirotehnic a identificat la fața locului un element de muniție proiectil perforant de război calibrul 100 mm, cu focosul activ. S-a procedat la cercetarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a elementului de muniției, de către specialiștii pirotehnicieni.

Atenție! Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

  • nu atingeți aceste elemente.
  • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
  • nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
  • anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Ultima oră

Comentariul meu