video - profilul protestatarilor din sibiu - ultrași, elevi, copii, băieți ''de club'' și ’’de la sală’’. puțini intelectuali

Publicul care a participat la protestele din Sibiu împotriva noilor măsuri antin covid, este total diferit față de cel care în urmă cu câțiva ani protesta împotriva celebrelor OUG. Peste 80 la sută din manifestanți sunt tineri cu vârste sub 25 de ani.

Profilul sibienilor care au ieșit în stradă duminică seară și luni după amiază, să protesteze împotriva noilor restricții introduse de autorități în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 3 la mia de locuitori, este total atipic față de cel al celor care în urmă cu 3-4 ani protestau împotriva Ordonanțelor de Urgență introduse pe atunci de Guvernul PSD.
Se poate observa cu ușurință și din imaginile transmise live de Ora de Sibiu (vezi AICI), că grosul celor aproximativ 200-250 de protestatari care au mărșăluit luni prin Sibiu, este format din persoane foarte tinere.
Peste 50 la sută din participanți aveau vârste sub 20 de ani, iar majoritatea se încadra în general la persoane cu vârsta sub 25 de ani.

 

Gălăgioși și cu scandări ca pe stadion

Printre protestatari se aflau luni foarte mulți copii și elevi, iar cei mai ’’gălăgioși’’ erau câțiva tineri care sunt membrii ai galeriilor sportive, cunoscuți și ca ’’ultrași’’ destul de activi. De altfel aceștia au avut un comportament specific membrilor galeriilor echipelor de fotbal.
În coloana de manifestanți puteau fi identificați cu ușurință și așa ziși ’’băieți de club’’, respectiv personaje care erau clienți fideli ai localurilor de noapte și distracție din oraș, nemulțumiți că nu mai au unde să se distreze. Aceștia sunt ușor de identificat. Poartă haine scumpe și au o vestimentație care te duce cu gândul că vor să iasă în evidență cu orice preț.
În fine, nu în ultimul rând, în mulțime puteau fi observați și ’’băieții de sală’’, nemulțumiți și ei că sălile de fitness s-au închis și din acest motiv, nu mai au unde să meargă să facă mișcare.video - profilul protestatarilor din sibiu - ultrași, elevi, copii, băieți ''de club'' și ’’de la sală’’. puțini intelectualiDesigur că printre protestatari s-au numărat și câțiva mici antreprenori, nemulțumiți că afacerile lor au serios de suferit din cauza actualelor restricții, dar și alte personaje care sunt aș ziși ’’protestatari de meserie’’, oameni care participă la proteste indiferent de motivul pentru care acestea se organizează.

VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DE LA PROTEST 

Protest total dezorganizat

O altă trăsătură atipică este totala lipsă de organizare. Dacă în cazul altor proteste, participanții aveau un traseu bine stabilit, mesajele erau clare și atitudinea față de forțele de ordine era una pașnică, în cazul protestelor de luni, lucrurile au fost total diferite. Traseul se schimba constant, în funcție de cine striga mai tare, sloganurile erau pe tipologia ’’fiecare strigă ce vrea’’, iar trivialitățile au fost prezente constant în ’’repertoriul’’ unora dintre manifestanți. Un moment elocvent a fost atunci când doi protestatari s-au luat la harță între ei (detalii AICI).

Urmăriți mai jos imaginile de la protestul de luni.

VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DE LUNI



Jandarmeria amendează protestatarii

Mulți dintre cei prezenți la adunarea de luni nu au purtat mască de protecție, iar distanțarea socială a fost inexistentă. Din aceste motive, Jandarmeria a anunțat că o parte din protestatari vor fi amendați. Detalii, AICI.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Comentarii, așa proști și inutili cum îi considerați, au ceva ce voi nu ați avut vreodată.
    Noi oamenii de rând îl numim curaj .
    Voi care îi condamnați cei care nu au schimbat nimic, din comoditate și lașitate.
    Până o să aveți ce pune pe masă nu o să faceți nimic împotriva bunelor moravuri.
    Când o să vă strângă ușa o să faceți mai urât decât ei.
    Ce e interesant e că la acel moment o să vă păzească tot cei care vă protejează acum de virus.

  2. Flutura si un steag “haur” pe acolo 🙂
    Din moment ce apar prajitii aia in peisaj, e clar ca iq-ul “adunarii” nu-l depaseste pe cel al unui prescolar…
    Mai lipseau votantii “haur” din jina 🙂