Starea de sănătate a vârstnicilor din azilul groazei din Sibiu - Unul externat, restul rămân în spitale

Cinsprezece vârstnici au fost descoperiți duminică într-un casă din Sibiu care funcționa ca un azil, însă fără a avea vreo autorizație de la nicio instituție. S-a confirmat ulterior că toți bătrânii, inclusiv administratorul locației și un „angajat” erau infectați cu coronavirus. Cu toții au fost transportați la spital atât din cauza infecției, dar mai ales că starea lor generală nu era bună deloc- erau deshidratați și înfometați.

Inițial cu toții au ajuns la Urgențele spitalului Județean, dar apoi au fost transferat către late unități spitalicești.

”La Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu au ajuns 16 pacienți, cu vârste cuprinse între 55 și 92 de ani. Aceștia au fost investigați din punct de vedere medical și au primit îngrijiri de specialitate. După evaluarea medicală, 11 pacienți au fost transferați la alte unități spitalicești din județul Sibiu care acordă îngrijiri pacienților Covid. Un pacient a plecat cu recomandări medicale și 4 au fost internați – 3 în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase și 1 în cadrul Secției Medicală I. În momentul de față, cei 4 pacienți internați la SCJU Sibiu sunt stabili, sunt monitorizați și primesc tratament de specialitate. Asistentul social din UPU și cel al spitalului au făcut demersuri pentru a anunța familiile beneficiarilor”, a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu