spitalele din sibiu sunt aproape pline - dsp: „totul se poate schimba rapid”

Numărul cazurilor noi de coronavirus a fost mare în ultimele zile la Sibiu, motiv pentru care și gradul de ocupare în spitalele din județ a crescut. Unitățile sanitare sunt pline de bolnavi, astfel că, în acest ritm, nu va dura prea mult până când spitalele vor fi sufocate de bolnavi.

Sibiul a intrat în valul trei al pandemiei. Numărul infectărilor zilnice este extrem de mare, iar ziua de marți a adus din nou vești proaste. Mai bine de o sută de oameni au fost confirmați pozitiv într-o singură zi, iar azi dimineață erau internați în spitale 344 de persoane, dintre care pe secțiile ATI 38 de adulți și doi minori.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu spun că situația din spitale este dinamică, astfel că evoluția se poate schimba rapid. „Gradul de ocupare în spitale a ajuns undeva la 75%, dar se poate schimba totul peste 2-3 ore. Situația este dinamică”, a precizat directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Directorul DSP Sibiu spune că există doar două variante pentru a putea încetini răspândirea virusului, și anume prevenirea, prin respectarea măsurilor generale specifice, și acțiunea de vaccinare. Autoritățile locale sunt îngrijorate și de situația protestelor care au avut loc zilele trecute și se tem că acțiunile de acest gen vor continua și zilele următoare. 

Ultima oră

Comentariul meu