cisnădie, aproape de pragul carantinării - dsp: „trendul e descendent”

Orașul Cisnădie are cea mai mare rată de infectare din județul Sibiu. De câteva zile a depășit pragul critic de șase cazuri la mia de locuitori, astfel că mai este doar un pas până la carantinare. Autoritățile spun însă că trendul e descendent și, zilnic, situația de aici este analizată pentru a stabili dacă este cazul să se introducă noi restricții. În prezent, singura localitate din județ aflată în carantină zonală este Tilișca.

Rata de infectare în Cisnădie a fost, în ultimele cinci zile, peste 6/1.000 locuitori. Ușor, ușor, se apropie de pragul carantinării, asta după ce zilnic numărul infectărilor cu coronavirus a crescut. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu analizează situația din oraș și poartă discuții cu privire la evoluția cazurilor.

cisnădie, aproape de pragul carantinării - dsp: „trendul e descendent”

În prezent, nu se ia în calcul carantinarea orașului, deoarece trendul îmbolnăvirilor ar fi unul descendent, potrivit directorului DSP Sibiu. „Toate localitățile care trec de 3 sunt în monitorizare zilnică, evident Cisnădie fiind cel mai în față o urmărim mai cu atenție și investigăm mai aprofundat. (…) Nu există o declarare de carantină strict în funcție de valul incidenței. Sunt luate în calcul mai multe lucruri. În momentul de față, trendul este descendent la Cisnădie. Luăm în calcul carantina în funcție de câțiva factori: Cisnădia are spital, contează foarte mult, e un criteriu și acesta. La Tilișca de exemplu, nu avem, asta este diferența dintre cele două localități”, a precizat colonelul Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

Cisnădie: focare familiale

Rata de infectare a crescut brusc în Cisnădie din cauza cazurilor de coronavirus depistate. Nu este vorba despre focare identificate în fabrici sau alte societăți comerciale, spun reprezentanții DSP Sibiu, ci despre „focare familiale”.

„Nu discutăm despre focare în centre rezidențiale sau la societăți. Sunt focare familiale, soț, soție copii. Este vorba despre 41 de cazuri în focare familiale. Poate sună ciudat, dar e un pic bine așa, fiindcă îi putem monitoriza mai ușor, fiind toți izolați la o adresă, la domiciliu. Aceste focare rămân acolo în casă, nu umblă libere pe stradă”, a precizat Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

Luni, rata de infectare în Cisnădie a fost 6,33/1.000 locuitori, cu 159 de cazuri COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile. VEZI AICI RATA DE INFECTARE DIN FIECARE LOCALITATE

Ultima oră

Comentariul meu

Publică