braţ robot - pentru proiecte mari şi mici care cresc

Prezența roboților industriali, a cobotilor şi a brațelor robotice nu face decât să ajute sectoarele în care sunt integrate. Dacă până de curând vorbeam de braţ robot în domenii precum mecanică, asamblare, industrie auto şi medicină, lucrurile s-au schimbat.

Acestea au captat şi atenția dezvoltatorilor din alte domenii precum sortare, ambalare, dozare, finisare, manipulare obiecte, sudare său control de calitate. Tendinţele actuale arată ca automatizarea nu este o variantă ce trebuie luată în calcul, în anumite domenii, ci mai degrabă este singura soluție de progres.

Universal Robots  este alături de companiile mici şi mijlocii care doresc să descopere avantajele automatizării. Soluţiile propuse sunt versatile, flexibile ușor de implementate. Roboţii, coboţi,  brațele robot sunt gândite să faciliteze procesul de automatizare. Fata de roboții industriali de dimensiuni mari, modelele create de Universal Robots sunt ușor de utilizat și de manevrat. Au construcție prietenoasă şi pot funcţiona perfect în echipele cu oameni.

Braț robotic investiție în dezvoltare

Achiziționarea unui braț robot vine cu numeroase avantaje. Acesta reușește să preia mai multe sarcini, fapt ce înseamnă că presiunea pusă pe angajați este mult mai mică. Brațul robot poate prelua “slujbele” repetitive, care sunt plictisitoare și care epuizează psihic angajații, dar şi pe cele ce necesită precizie. Brațul robot poate mări perioada de lucru, deci poate crește randamentul. Nu obosește, nu se plânge, nu are nevoi speciale, dar poate stabili ritmul de lucru. Poate fi numit un partener de încredere care completează o echipă competitivă,  bine organizată.

Dacă sunt analizate şi facilitățile legate de spațiul de lucru, uşurinţă de setare şi manevrare, cele legate de randament sau costuri şi amortizare este lesne de înțeles că braţul robot este o investiţie.  Universal Robots vine cu soluții personalizate pentru fiecare afacere, fapt ce maximizează resursele şi potenţialul.

Unde poate fi utilizat brațul robot?

Mulți au tendința să creadă că brațul robot nu se potriveşte afacerii pe care o gestionează. Eronat, atrag atenția specialiștii care  susțin că cifrele şi statisticile arată contrariul. Studiile arată ca în viitorul apropiat slujbele ce presupun activități repetitive, rutină şi nivel mic sau mediu de instruite vor dispărea. Vor apărea în schimb altele nou bazate pe creativitate şi adaptabilitate.

Domeniile în care coboți, roboții industriali şi brațele robot pot fi utilizate sunt numeroase. Activităților colaborative au devenit normalitate în sectoarele în care orientarea este către volum și progres. Dacă în anii trecuți erau prezenți în cu precădere în industria auto, atât în procesul de asamblare cât şi în fabricile de producție a componentelor, de ceva vreme completează echipele din electronică şi tehnologie sunt prezenți în industria prelucrării metalelor şi în industria alimentară, în procesele de producție şi ambalare. Roboţi Universal Robots şi-au făcut locul  cu uşurinţă şi în alte domenii, în farmaceutică, cosmetică, știință, cercetare, educație.

Avantaje ce nu pot fi ignorate

Decizia de a achiziţiona un cobot sau un braț robot poate fi provocatoare. Trebuie analizate costurile, cheltuielile, perioada de amortizare, dar şi direcția în companiei. Avantajele pe termen lung nu pot fi negate sau contestate. Rapiditatea de lucru, creșterea randamentului, executarea perfectă a sarcinilor sunt câteva dintre beneficiile acestora.

Soluțiile Universal Robots sunt personalizate, deci sunt cele potrivite pentru creșterea randamentului şi dezvoltare. Cu o echipă de specialişti și consultanță adecvată, automatizarea este confortabilă.

 

Ultima oră

Comentariul meu