5 secrete menite să te facă să renunți la țigară de astăzi

Foarte multe persoane sunt dependente de țigară, dar acesta este un viciu periculos, de care cu greu poți scăpa. Dacă te-ai săturat să miroși mereu a fum de țigară, să cheltui banii pe acest viciu inutil și să fii judecat de toți cei din jurul tău, atunci a venit timpul să renunți la fumat. 

Nu este ușor să te lași de țigări, mai ales dacă ești un fumător înrăit, însă nu este nici imposibil. Există foarte multe persoane care au reușit să renunțe la acest viciu, așa că ai nevoie de puțină ambiție și încredere în propriile forțe și sigur vei reuși!

Trucuri de urmat ca să te lași de fumat:

  • Aruncă pachetul de țigări

Primul pas ca să te lași de fumat este să arunci pachetul de țigări. Dacă reușești să faci acest lucru, atunci trebuie să știi că ești pe drumul cel bun. Foarte multe persoane nu pot trece peste această etapă, iar acest lucru denotă faptul că acestea nu sunt 100% convinse că vor să renunțe la această activitate ce le-a adus fericire o perioadă lungă de timp. Astfel, dacă tu poți face acest gest, atunci poți spune că ai câștigat această luptă!

  • Mănâncă gumă

Dacă simți nevoia să fumezi, este bine să înlocuiești acest gest cu altul, mai puțin dăunător. De  exemplu, de fiecare dată când simți această nevoie, mănâncă o gumă sau o bomboană. Vei vedea că pe măsură ce trece timpul, nevoia de a fuma va fi înlocuită și uitată cu ajutorul acestui mic truc.  În foarte multe cazuri, înlocuirea țigării cu un alt produs s-a dovedit a fi extrem de benefică!

  • Folosește o țigară electronică

În cazul în care simți că nu poți renunța deodată la țigara normală, atunci cumpără o țigară electronică. Poți achiziționa diferite arome care să-ți îndulcească ziua și gustul din cavitatea bucală. Este o alternativă mult mai bună a țigării, fiindcă nu vei mirosi a fum de la aceasta. Costul unei țigări electronice este scăzut, așa că nu trebuie să-ți faci griji din această privință. În plus, trebuie să plătești o singură dată produsul pentru a te folosi de el, nu zilnic, așa cum este în cazul țigărilor normale.

  • Notează zilele fără țigară

Este foarte bine să ții cont de zilele în care ai putut sta fără țigară. În felul acesta, vei putea prinde curaj și pentru zilele următoare. Multe persoane au afirmat faptul că acest truc le-a ajutat să prindă curajul și ambiția necesară pentru zilele sau perioadele următoare de abstinență. În cele din urmă, dacă îți dorești cu adevărat să renunți la țigară, trebuie doar să ții cont de sfaturile prezentate mai sus și să te încarci cu multă dorință, voință și ambiție. Aceste calități sunt elementare pentru un astfel de proces, care poate fi foarte anevoios și de lungă durată. Până la urmă, ceea ce ar trebui să-ți dea putere ar fi simplul faptul că poți avea o viață mult mai sănătoasă fără fumat!

Ultima oră

Comentariul meu