plasticul e de vină - dimensiunea penisului uman se micșorează din cauza contaminării

Dr. Shanna Swan, cercetător la Spitalul Mount Sinai din New York, a descoperit că ftalații, substanțe chimice prezente în plastic, determină nașterea unor copii cu organe genitale malformate.

Penisurile se micșorează și organele genitale se deformează din cauza contaminării, potrivit unui om de știință în domeniul mediului, dr. Shanna Swan. Swan a avertizat despre noul pericol pe care îl infruntă omenirea într-o nouă carte care detaliază provocările pentru reproducerea umană.

Dr. Swan scrie în cartea sa Count Down că umanitatea se confruntă cu o „criză existențială” a ratei de fertilitate cauzată de ftalați, o substanță chimică utilizată la fabricarea maselor plastice. Ftalații afectează sistemul endocrin producător de hormoni. Ca urmare a acestei contaminări, un număr tot mai mare de copii se nasc cu penisuri mici, spune Swan.

Doctorul Swan, profesor de medicină de mediu și sănătate publică la  Mount Sinai Hospital din New York, și-a bazat munca pe reevaluarea unei serii de studii de cercetare.

Astfel, un studiu publicat în 2017 a constatat că nivelul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu peste 50% în ultimele patru decenii după examinarea a 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși.

Potrivit Sky News , în cartea sa, Dr. Swan examinează „modul în care lumea noastră modernă amenință numărul de spermatozoizi, afectând reproducerea și punând în pericol viitorul rasei umane”.

Cercetările doctorului Swan au început prin examinarea sindromului ftalatului, observat la șobolani. S-a constatat că atunci când fetușii au fost expuși substanței chimice, este posibil să se nască cu organe genitale micșorate.

YouTube video

S-a constatat deasemenea că bebelușii de sex masculin care au fost expuși la ftalați în uter aveau o distanță anogenitală mai mică, corelată cu dimensiunea mai mică a penisului. Substanța chimică în cauză are o utilizare industrială pentru a face materialele plastice mai flexibile, dar dr. Swan spune că se transmite prin intermediul jucăriilor și al alimentelor și dăunează astfel dezvoltării umane.

Ftalații imită hormonul estrogen și prin urmare, pot perturba producția naturală de hormoni din corpul uman. Dr. Swan consideră că scăderea rapidă a ratei fertilității înseamnă că majoritatea bărbaților nu vor mai putea produce spermă viabilă până în 2045.

Ultima oră

Comentariul meu