doi protestatari amendați de jandarmi la sibiu. s-au luat la harță între ei
Foto Arhivă

Două persoane care au luat parte la protestul de luni de la Sibiu au fost amendate de jandarmii sibieni. Protestatarii s-au luat la ceartă între ei. Jandarmeria a anunțat că restul participanților la manifestație vor fi identificați urmând să se aplice sancțiuni.

Câteva sute de persoane au participat, luni, la protestul împotriva noilor restricții anti COVID-19. Acestea s-au întâlnit în Piața Mare, după care au plecat în marș pe străzile din oraș. Pe parcusul evenimentului au fost însoțiți de jandarmii sibieni, care au încercat să păstreze liniștea.

CITEȘTE ȘI: Protestul de luni din Sibiu – O parte dintre participanți vor fi sancționați de jandarmi

„Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică. Efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au fost mobilizate în vederea asigurării condițiilor de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19”, informează Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DE LA PROTESTUL DE LUNI 

De asemenea, echipele de dialog ale Jandarmeriei Sibiu le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora. Astfel, doi dintre participanți, care s-au luat la harță, au fost sancționați. Unul dintre ei a devenit agresiv verbal cu jandarmii, astfel că a fost condus la dubă pentru identificare.

CITEȘTE ȘI: Protestatar ridicat de jandarmi în Piața Mare după ce i-a înjurat

„În urma unui conflict verbal, doi participanți vor fi sancționați pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (republicată) – pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una dintre sancțiuni fiind aplicată bărbatului condus la autospeciala Jandarmeriei pentru identificare”, mai spune Picioiu.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20:40, fără evenimente majore, anunță Jandarmeria Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu