video – cum circulăm corect la sibiu (ii) – intersecția octavian goga cu avrig și argeșului – ce reguli se aplică

Șoferii sibieni întâmpină dificultăți la intersecția străzii Octavian Goga cu străzile Avrig și Argeșului. Deși indicatoarele rutiere și marcajele sunt vizibile și indică foarte clar sensurile pe care se poate merge, totuși, unii șoferi greșesc. Vom explica detaliat ce reguli se aplică în această intersecție și cum se circulă corect.

După intersecția cu Alexandru Vlahuță, strada Octavian Goga capătă două benzi de circulație, pe același sens. În continuare, avansând pe această stradă, din două benzi se fac la un moment dat trei. Prima bandă este destinată celor care vor să efectueze un viraj la dreapta, pe strada Avrig, banda doi este pentru direcția înainte, iar banda trei pentru cei ce merg la stânga pe strada Argeșului.

Citiți și: VIDEO – Cum circulăm corect la Sibiu (I) – Intersecția Alexandru Vlahuță și Octavian Goga – Greșeli frecvente ale șoferilor

Șoferii pot vira dreapta pe strada Avrig fără a opri la intrarea  în intersecție, deoarece banda este separată de un marcaj longitudinal continuu, care permite mersul la dreapta. Conducătorii auto care se deplasează pe direcția înainte, au un indicator rutier care obligă șoferii să oprească (STOP), pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care vin din dreapta, de pe strada Avrig. Banda trei, cea destinată mersului la stânga pe strada Argeșului este și ea separată de un marcaj longitudinal continuu, care merge destul de adânc pe strada Argeșului, după care, acesta se continuă cu un marcaj longitudinal discontinuu și putem schimba banda.

video – cum circulăm corect la sibiu (ii) – intersecția octavian goga cu avrig și argeșului – ce reguli se aplică

În cazul în care întâlnim în intersecție șoferi care nu au respectat indicatorul rutier ”Accesul Interzis” și pătrund în intersecție de pe strada Argeșului, nu avem obligativitatea de a le acorda prioritate de trecere, întrucât manevra pe care o efectuează este ilegală. În această zonă au avut loc mai multe evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, tocmai din cauza șoferilor care s-au deplasat pe sensul interzis. Comisarul Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Popa Ana Maria ne va explica detaliat ce reguli se aplică în această intersecție și cum se circulă corect pentru a evita evenimentele rutiere neplăcute.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, în anul 2020, cele mai multe accidente rutiere grave au avut loc pe străzile Alba Iulia, Bulevardul Victoriei și Bulevardul Corneliu Coposu, iar cele mai multe accidente ușoare, fără victime, au fost pe străzile Alba Iulia, Bulevardul Corneliu Coposu, Calea Dumbrăvii, Ștefan cel Mare, dar și Bulevardele Mihai Viteazu și Vasile Milea. Cea mai des întâlnită cauză a accidentelor a fost neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Bravo!!! Chiar voiam sa va propun acest subiect. Ar mai fi intersectia Saguna-Alba Iulia- Dealului..unde stai dupa cei care nu sunt atenti, desi marcajele sunt destul de clare