actrița maia morgenstern amenințată cu moartea - fdgr cere pedepsirea vinovatului
Sursa: g4media.ro

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR. Președintele George Simion susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.

Amenințările cu moartea o vizează pe Maia Morgenstern și pe fiica sa. De asemenea, în scrisoarea publicată pe Facebook scrie că toți colegii actriției vor fi și ei omorâți.

FDGR cere pedepsirea vinovatului

Minoritatea germană și Forumul Democrat al Germanilor din România își exprimă indignarea și condamnă ferm atacurile antisemite și xenofobe în general și în particular cele recente împotriva doamnei Maia Morgenstern.

”Ieșiri de acest gen care, din păcate, s-au înmulțit în ultima perioadă, nu trebuie tolerate în România, stat democratic și membru al Uniunii Europene și NATO. Poporul care nu-și cunoaște istoria, și-o asumă și învață din ea, este condamnat să o repete.”, transmit reprezentanții FDGR.

FDGR face apel la Guvern, Parlament și Puterea judecătorească, ca legile pentru combaterea și pedepsirea manifestărilor antisemite și xenofobe de orice fel să fie consecvent aplicate. FDGR solicită oamenilor politici să condamne acest gen de manifestări și să se abțină de la orice fel de încercare de reabilitare a unor foști criminali  de război sau a organizațiilor fasciste și legionare, atât prin manifestări publice, cât și prin demersuri legislative.

Ultima oră

Comentariul meu