vizite ghidate și degustări de mămăligă în weekend, la muzeul din dumbrava sibiului

Ultimul weekend de martie se anunță frumos, soarele mult așteptat va ridica gradele în termometre. Așa că sibienii care își doresc să iasă din iarnă, au la dispoziție Muzeul din Dumbrava Sibiului. Sunt pregătite evenimente care să ”distreze„ vizitatorii- vor afla povestea mămăligii și o vor putea gusta, dar vor avea la dispoziție și un ghid turistic.

 

Alimentația în perioada postului

Perioada – 27-28 martie 2021, interval orar 10:00-16:30(în ambele zile)

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică

Povestea alimentației din perioada postului va fi spusă la Muzeul ASTRA printr-o gustare dulce la gura sobei! Mai precis, pe sobă se vor coace felii de mămăligă veche de o zi, peste care se va pune gem de casă sau zahăr. De asemenea, muzeografii vor oferi vizitatorilor fel de fel de rețete de post. În același timp, se va vorbi aici despre importanța acestei perioade speciale pentru viața în satul tradițional.

Vizitatorii vor putea degusta din preparat.

Degustarea se va ține și în șura Gospodăriei din Șeica Mică, dacă vremea va permite acest lucru.

Întreabă un muzeograf – activitate de ghidaj tematic gratuit pe un anumit sector din Muzeul ASTRA

Perioada – 27-28 martie 2021, interval orar 10:00-16:30(în ambele zile)

Locație: sector uleinițe (pive și teascuri de ulei), complexul de industrii hidraulice din Sârbi (cu horincie) Maramureș.

Sectorul prezentat la Muzeul ASTRA printr-un ghidaj special, în acest sfârșit de săptămână, este cel de uleinițe. De asemenea, un muzeograf va oferi un ghidaj vizitatorilor muzeului și în complexul de industrii populare (cu horincie), situate pe partea stângă a lacului din Muzeul în aer liber. Reperele din traseu sunt următoarele monumente – Teasc de ulei cu berbeci, Racovița, județul Vâlcea; Uleinița cu piuă acționată prin tracțiune animală din Grid, județul Hunedoara; Teasc de ulei cu roată frontală călcată cu piciorul din Băiești, județul Hunedoara; Uleiniță și piuă de haine acționate hidraulic din Tălmăcel, județul Sibiu; Complexul de industrii populare cu batoză hidraulică din Sârbi, județul Maramureș.

Muzeograful care va face ghidajul poate fi găsit de vizitatori la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului interesat fără programare.

Ultima oră

Comentariul meu