video - haos în bucurești. grevă spontană la metrou - traficul dat peste cap

Traficul din București este dat peste cap vineri dimineața după ce angajații de la metrou au pornit o grevă spontană. Încă de la ora 6 o parte dintre aceștia s-au așezat pe șinele de la metrou și au oprit circulația. Miile de bucureșteni au luat cu asalt autobuzele care au devenit neîncăpătoare.

Conducerea Metrorex spune că 600 de sindicaliști și comercianți protestează la metrou și că au refuzat dialogul, blocând șinele, scrie digi24.ro

„Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest.

Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București.

Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, a comunicat compania.

YouTube video

Conducerea STB a transmis vineri dimineață că a scos pe traseu toate vehiculele disponibile, iar personalul care se afla în zilele libere a fost chemat la muncă. Totodată, a luat mai multe măsuri pentru a mări viteza de circulație.

Actualizare 8.45. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, acuză sindicatul de la metrou că a declanșat greva din cauza anunțului privind închiderea spațiilor comerciale de la metrou. Ministrul precizează că nu va ceda presiunii sindicaliștilor.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a transmis ministrul Transporturilor.

Ultima oră

Comentariul meu