modelul de declarație pe propria răspundere ca să ieși din casă după ora 20:00
foto: arhivă

Noile restricții adoptate de Guvern și care intră în vigoare de duminică atrag după sine completarea unor declarații de propria răspundere pentru cei care sunt obligați să iasă din case după ora 20. ”Obligați”, pentru că acest lucru se poate face doar în situații excepționale. Modelul declarației a fost modifica față de cele anterioare.

Astfel, cei care locuiesc în localități unde incidența este mai mare de 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică nu vor mai putea ieși don case decât pentru excepții. Acolo unde incidența depășește 7,5 la mie, restricțiile se aplică în toate zilele săptămânii.

VEZI AICI LISTA CU NOILE RESTRICȚII

Când va trebui să completăm declarația pentru propria răspundere:

► Unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile în timpul weekend-ului (vineri, sâmbătă, duminică) circulația va fi permisă doar până la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea va fi permisă până la orele 18.00.

► Dacă incidența depășește 7,5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 toată săptămâna, iar activitatea operatorilor până la ora 18.00.

► Pentru noaptea de 27/28 martie măsura va fi extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa pentru a participa la sărbătoarea Pesah.

► Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru participarea la slujbele religioase cu ocazia Paștelui Catolic.

► Pentru 1, 2 mai, Paștele Ortodox, reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de guvern. Nu se pune însă discuția de a limita participarea la slujba de Înviere.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”382845″ /]

Ultima oră

Comentariul meu