laura vîlsan motivează demisia de la dgaspc - ”nu este un act de lașitate”

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a anunțat că directorul DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan, a demisionat din funcție. Aceasta a ținut să își expună motivele care au stat la baza demisiei și spune că nicidecum acuzațiile de management defectuos, ci ”erodarea în timp a unui lider”.

VEZI AICI DETALII DESPRE CUM VA FI ALES DIRECTORUL INTERIMAR

Felul în care Laura Vîlsan a condus în ultimii ani Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu a fost criticat de multe ori, atât la nivel județean, cât și la nivel național. Cel mai recent ”scandal” a fost cel legat de un raport al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA).

AFLĂ DESPRE ACUZAȚIILE ADUSE AICI

Laura Vîlsan însă, a susținut mereu și susține și acum, după ce și-a depus demisia, că felul în care a condus instituția a fost performant, iar toate eforturile sale au fost îndreptate către binele celor care beneficiază de activitatea DGASPC-ului.

”Nu este simplu să fii lider. Mai ales când știi că poți dezamăgi și îți asumi riscul acesta, pentru că nu vrei să fugi de ceea ce te sperie mai tare: mie acești 7 ani mi-au oferit emoțiile unui montagne russe. Și mai cred că ultima perioadă de timp se aseamănă mai mult cu un exercițiu de echilibristică între așteptările celor care au nevoie de noi și ce putem noi să le oferim.
Ca atare, termenul împlinindu-se, a venit vremea să îmi țin promisiunea pe care mi-am făcut-o mie însămi acum 7 ani când am acceptat să intru în competiție pentru această funcție atât de dificilă și să mă retrag de la conducerea Direcției.
Mutarea mea nu este lașitate sau un semn de slăbiciune ci o recunoaștere a faptului că un lider începe să se erodeze după 7 ani. Un lider își iubește oamenii, îi sprijină, sudează echipe și încurajează emulația între aceștia pentru atingerea maximului de potențial la care pot ajunge.
Privind retrospectiv, realizez faptul că au fost ani ”kamikaze” pentru majoritatea colegilor mei, ani în care eforturile depuse, problemele întâmpinate, dilemele, frustrările puternice au contribuit decisiv la formarea de caractere, creșterea încrederii în competențele și abilitățile profesionale ale echipei mele și până la urmă asta contează și rămâne”, a explicat Laura Vîlsan.

Consultări pentru interimar

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean,  a anunțat că este în căutare de o persoană calificată care să ocupe funcția de director interimar al DGASPC. Pentru asta i-a rugat pe consilierii județeni să vină cu propuneri.

”Doamna director renunță la poziția de director al DGASPC. Am acceptat această solicitare, dar aș vrea ca interimatul să fie asigurat de către o persoană pe care să o stabilim prin consultare. Este o instituție care desfășoară o activitate sensibilă, la care în acest moment sunt probleme de management și probleme care ne-au afectat și bugetul. Vă rog ca până în 30 martie, fiecare grup politic să vină cu o propunere pentru o persoană care poate s asigure interimatul. Veți primi condițiile pe mail, și vă rog să veniți cu propuneri pentru a alege persoana cea mai potrivită”, a spus Daniela Cîmpean în timpul ședinței Consiliului Județean.

Ultima oră

Comentariul meu