video - laura vâlsan a demisionat de la dgaspc sibiu - cîmpean: ”am acceptat cererea”

Laura Vîlsan, directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu și-a înaintat demisia președintelui Consiliului Județean Sibiu, instituție în subordinea căreia se află. Numele Laurei Vîlsan și calitatea managementului său au stat la baza unor scandaluri și rapoarte nefavorabile din ultima perioadă.

VEZI VIDEO AICI

Laura Vîlsan este cel mai controversat director al vreunei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu. Felul în care a condus DGASPC-ul a fost motiv de anchetă în cadrul CJ-ului și chiar dacă s-au constatat nereguli și întârzieri în punerea în aplicare a proiectelor demiterea sa nu s-a întâmplat.

Cele mai recente ”scandaluri” sunt cele legate de lipsa implementării proiectelor de înființare a caselor familiare în care să fie plasați copiii fără familii după ce sunt scoși din vechiul sistem al instituțiilor de stat.

Dar, mult mai răsunător a fost publicarea raportului din urma anchetei Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) făcute la DGASPC Sibiu. În cele 80 de pagini se vorbește despre minori ale căror cazuri nu au fost corect rezolvate, fete care plecau din centre pentru a întreține relațiI sexuale cu bărbați mult mai în vârstă sau copii din Centrul de la Orlat audiați de poliție fără a fi asistați de cineva din cadrul instituției. DESPRE TOATE ACESTEA AFLAȚI DE AICI 

A demisionat într-un final

În toată această perioadă în care acuzațiile asupra ei au venit din toate părțile, inclusiv de la autorități superioare,. Laura Vîlsan a continuat să susțină că din poziția de director a făcut absolut totul pentru ca lucrurile să meargă și că mergeau chiar bine. Acum însă, și-a înaintat demisia președintelui consiliului Județean, demisie care a fost acceptată. Acum se caută un înlocuitor care să asigure interimatul, până la organizarea unui concurs.

”Doamna director renunță la poziția de director al DGASPC. Am acceptat această solicitare, dar aș vrea ca interimatul să fie asigurat de către o persoană pe care să o stabilim prin consultare. Este o instituție care desfășoară o activitate sensibilă, la care în acest moment sunt probleme de management și probleme care ne-au afectat și bugetul. Vă rog ca până în 30 martie, fiecare grup politic să vină cu o propunere pentru o persoană care poate s asigure interimatul. Veți primi condițiile pe mail, și vă rog să veniți cu propuneri pentru a alege persoana cea mai potrivită”, a spus Daniela Cîmpean în timpul ședinței consiliului Județean.

Laura Vîlsan nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Vina e impartita. Sistemul administrativ e supradimensionat, se fac presiuni pentru reducerea cheltuielilor peste tot.

    Proiecte au fost facute dar nu au fost aprobate sau nu s-au dat bani. CJ are banii.
    Cum poti sa vii sa sanctionezi pe cineva ca nu a realizat un proiect daca nu i-ai dat fonduri.
    Nu e asta ipocrizie?

    Sta un spatiu intr-un centru gata pregatit dar neocupat pentru ca proiectul a fost schimbat (la bai erau proiectate cabine dus si apoi s-a schimbat pe dus fara cabina) si baile nu pot fi folosite pentru ca sub gresie nu e hidroizolatie si curge apa la nivelul inferior.
    Seful de centru nu a semnat receptia desi restul au semnat-o (e si CJ implicat aici), si nimeni nu isi asuma raspunderea sa remedieze.

    Anul trecut in vara, nu erau bani de salarii pt. ca bugetul se terminase. CJ imparte si banii astia.
    Se stia doar cu ceva timp inainte de unde vor fi bani pentru salarii.

    E drept ca directia sociala este consumatoare de bani dar asta e scopul ei.
    Acum CJ preseaza institutia sa faca concursuri si reorganizari in centrele sociale. Adica vrea sa dea oameni afara cu mana DGASPC.
    (asa cum T. Toader a demis-o pe L. Kovesi cu mana lui Iohannis)

    Consultarea partidelor e de fațada. La DGASPC se știe încă din decembrie cine o sa o înlocuiască pe Vilsan. Este vorba de soția consilierului local PNL Ciprian Fulea, Oana Andreea Fulea fosta Baba. A fost director de comunicare la DGASPC Sector 6 București și a fost adusa în CJ ca mare experta în asistenta sociala deși Comunicarea nu are de-a face cu asistenta sociala.
    Asistam la pecerizarea PNLului.

    S-au spus multe minciuni despre activitatea DGASPC tocmai ca se se poata lua „masuri”.
    Au fost controale facute de anul trecut tocmai ca sa construiasca o imagine proasta institutiei.
    Institutia aia care face controale si anchete e plina de incompetenti. Scopul lor e sa gaseasca tapul ispasitor pentru o situatie (sa aplice sanctiuni) nu sa rezolve problema.
    Au fost sanctionati asistenti sociali si alti angajati penrru chestii pe care nu aveau cum sa le indeplineasca.
    (copii din centre au mintit ca au fost loviti ca asa i-au invatat altii ca in felul acesta pot fi mutati in alta parte unde e mai libertin sau pot castiga „drepturi”. Iar psihologii aia incompetenti care faceau ancheta nu si-au dat seama ca copii le livrau ideea pe care doreau sa o auda… „nereguli”. Asa au sanctionat angajati pentru molestari inchipuite.
    Ulterior copiii au recunoscut ca au mintit si scopul avut, spunand ca nu credeau cacse va ajunge sa departe, sa faca rau cuiva care le dorea binele de fapt)
    Pentru ce? Pentru ca activitatea institutiei de control sa arate bine, ca aduce roade.
    Sistemul e bolnav.
    De aceea oamenii se acopera de hartii pentru orice fac sau nu fac pentru ca sa fie protejati atunci cand li se imputa ceva.

    Iar Campean a livrat ziarelor imaginea pe care o dorea ca sa duca la indeplinire planul facut.
    Degeaba vin altii ulterior cu clarificari ca cetatenii si-au format deja imaginea proasta despre subiect.

    Cazurile prezentate in presa au avut scopul de a denigra DGASPC, parte dintr-un plan mai mare.

  2. Nulitatea nu va pleca, merge pe alt post în aceiași instituție. Activitatea ei la DGASPC e o rușine la care Consiliul Județean a fost ani de zile complice