update - sălile de sport se închid în localitățile cu rata mai mare de 4 la mie - e valabil și în sibiu

Comitetul Național pentru Situații de Uurgență (CNSU) a făcut mai multe propuneri în ședința de guvern de joi, fiind vorba de înăsprirea restricțiilor în localitățile unde rata de infectare este mare. Printre propuneri se numără și închiderea sălilor de sport, în localitățile cu rată mai mare de patru, scrie Mediafax.

UPDATE – Guvernul a adoptat noile restricții
Guvernul României a aprobat joi noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea vizează în special localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mie. În Sibiu rata este acum (joi, 25 martie) de 4,7 la mia de locuitori. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU NOILE RESTRICȚII

Unde rata de incidență este de peste 4 la mie se impun restricții de circulație începând cu ora 20.00 până la ora 5.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, au spus surse guvernamentale pentru Mediafax. În județele unde rata de incidență depășește 7,5 la mie vor fi restricții toată săptămâna.

VEZI AICI TOATE PROPUNERILE

Magazinele, mall-urile și piețele din localitățile cu rată de incidență între 4 și 7,5 la mie vor fi închise de vineri până duminică începând cu ora 18.00. Acolo unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie se închid centrele comerciale de la ora 18.00 toată săptămâna.

Sălile de sport se închid la Sibiu

Sălile de sport rămân deschise, cu excepția localităților unde rata de incidență de 4 la mie este depășită. Municipiul Sibiu se află în prezent în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 4,7/1.000 locuitori. Acest lucru înseamnă că se aplică restricțiile privind sălile de fitness.

VEZI AICI RATA DE INFECTARE ÎN FIECARE LOCALITATE DIN SIBIU

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu