sibiul, cele mai puține centre de vaccinare din zonă - vâlcea și mureș au aproape dublu
Sursa: rohealthreview.ro

Sibienii sunt nerăbdători să se vaccineze împotriva coronavirusului. Deși dorința lor este mare și oamenii s-au grăbit să se înscrie pe listele de așteptare, sibienii nu vor fi programați prea curând. Problema se datorează numărului mic de centre de vaccinare disponibile. La nivelul întregului județ, sunt amenajate 12 centre de vaccinare, cifră mult prea mică față de județele vecine, unde numărul persoanelor înscrise este mai mic, iar numărul de centre mult mai mare.

Sibienii s-au înghesuit să se înscrie pe platformă, cele mai multe persoane optând pentru centrele în care se administrează serul Pfizer. Conform platformei inventate de sibieni, vaccin.live,  în județul Sibiu, la ora la 11:23, pe lista de așteptare sunt înscrise 25.907 de persoane și avem doar 12 centre de vaccinare, în timp ce în județele vecine cererea este mai mică, iar numărul de centre mai mare. În județul Vâlcea, de exemplu, pe listele de așteptare sunt înscrise 14.334 de persoane și sunt amenajate 21 centre de vaccinare, în Brașov – 27.389 de doritori și 26 de centre, în Mureș s-au înscris 26.666 pentru cele 21 de centre existente, iar în Hunedoara, și-au exprimat dorința de vaccinare  14.777 de persoane pentru cele 17 centre. Județul Sibiu ocupă printre primele poziții pe țară în topul județelor cu cea mai mare dorință de vaccinare, însă cu prea puține centre.

Explicațiile Prefecturii

Prefectura Sibiu spune că urmează să se deschidă noi centre de vaccinare în județ și că se va crește capacitatea celor existente, dar încă nu se știe când.

”Datorită cererii de vaccinare crescute, înregistrată la nivelul județului Sibiu, în perioada următoare se vor operaționaliza noi centre de vaccinare și se va crește capacitatea celor actuale pe măsură ce se va face aprovizionarea cu vaccin. Situația fiind într-o dinamică mare, vom comunica aceste informații în momentul în care vor fi stabilite și aprobate de către CNCAV, respectiv INSP.”, a declarat pentru Ora de Sibiu purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Ultima oră

Comentariul meu