Cindrea după ce a aflat de moartea lui Nicu Nan - ''Am fost competitori, nu adversari''

Moartea lui Nicolae Nan i-a luat prin surprindere pe liderii politici sibieni. Mulți dintre cei care se află acum în funcții cheie sau în fruntea partidelor au fost îndrumați în politică de Nicu Nan. Ioan Cindrea însă, fost președinte PSD Sibiu și al Consiliului Județean, a avut mereu puncte de vedere diferite politic față de democratul și apoi liberalul Nicu Nan. Chiar și așa, Ioan Cindrea are doar vorbe de bine despre cel care a pus bazele administrației sibiene.

AFLĂ DETALII DESPRE MOARTEA LUI NICU NAN ȘI BOALA DE CARE SUFEREA

Ioan Cindrea, fost președinte al consiliului județean Sibiu nu a mai acordat un interviu din data de 7 martie 2017, atunci când s-a retras din politică. A acceptat însă acum, pentru că spune el, ”dacă este vorba despre Nicu Nan nu am cum să nu vorbesc”.

”A fost un om extraordinar, un înțelept, un intelectual. Un om deosebit, pentru care am avut admirație și un mare respect. Tocmai din acest motiv l-am propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Județului pe vremea când eram președinte la CJ. Eu cred că după Revoluție a fost omul cu mintea limpede care a asigurat stabilitatea în județ și l-a repus pe picioare și a adus liniștea în Sibiu”, spune Ioan Cindrea despre cel care a fost Nicolae Nan.

Deși Nicolae Nan a fost mereu un om politic de dreapta, fiind membru al PD, apoi al PNL, și Ioan Cindrea mereu reprezentantul partidului de stânga, cei doi au avut o relație foarte bună.

”Cu dânsul am fost competitori, nu adversari. Ambii am privit competiția ca pe una democratică și ne-am strâns mereu mâna și ne-am respectat. Nu a fost un om care să inducă conflicte în relația dintre noi. Poate că ne-am înțeles bine pentru că ne-a unit interesul pentru binele sibienilor și al Sibiului. Tocmai pentru că l-am respectat enorm și l-am admirat, i-am cerut des opinia legat de proiectele din administrație pe care le-am avut. Ne-am consultat și mi-a oferit cele mai bune sfaturi”, spune Ioan Cindrea.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu