video – câine dresat la sibiu, vedeta poliției în belgia. chaos depistează persoanele infectate cu covid

Chaos este un câine din rasa malinois care face senzație la poliția Federală din Belgia. A fost crescut și dresat la Sibiu, după care a plecat în Belgia unde depistează persoanele infectate cu covid 19. Este considerat cel mai bun câine de acolo, după ce a trecut niște probe ”de foc” pentru afi acceptat.

Chaos a fost dresat la Sibiu, iar în Belgia a plecat când avea 8-9 luni. Malinois-ul de la Sibiu nu este singurul câine antrenat în România care ajunge peste hotare. De la Şcoala de Dresaj din Sibiu, alţi şapte câini din aceeaşi rasă au ajuns să lucreze în structurile de Poliţie din Anglia şi Austria. ”Chaos, cum am mai spus, s-a născut, a crescut şi a fost predresat de către noi. A plecat la vârsta de aproximativ 8-9 luni. A fost o despărţire extrem de grea. Belgienii sunt extrem de exigenţi. Ţin căţelul pe o perioadă de o lună, timp în care toate probele trebuie să fie la excelent trecute. În caz contrar, căţelul îţi vine înapoi acasă”, spune Victoria Hadăr, reprezentant Scoala de Dresaj Sibiu.

Polițiștii din Belgia îl consideră pe Chaos unul din cei mai buni colegi, dar și cel mai bun câine cu care au lucrat. ”Suntem foarte bucuroşi să avem acest câine. Este foarte, foarte bun în munca lui şi acum a trecut evaluarea pentru depistarea COVID-19, cu rezultate foarte bune. Sunt bucuros să lucrez cu acest câine”, spune Bart Meeus de la Poliţia Federală din Belgia.

Câinii din rasa malinois belgian sunt antrenaţi să caute persoane dispărute sau să găsească explozibili, droguri ori alte substanţe periculoase. Acum, ei sunt folosiţi în mai multe ţări din lume pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Ultima oră

Comentariul meu