Trei familii au băgat toată Tilișca în carantină – Primarul comunei: ”Oamenii s-au panicat”
Sursa: wikimapia.org

Tilișca este prima localitate din județul Sibiu care intră în carantină zonală în acest an. Rata de infectare a depășit pragul de șase cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, vineri, 19 martie, ca localitatea Tilișca să intre în carantină zonală, după ce rata de infectare a trecut de 6/1.000 locuitori. Timp de două săptămâni, poliția și jandarmeria acționează în localitate și verifică respectarea normelor de protecție, dar și declarațiile pe proprie răspundere care justifică deplasările cetățenilor. Deși din prima zi în care localitatea a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, au fost confirmate 10 cazuri de coronavirus, cifra rămânând neschimbată până în prezent. Primarul localității spune că cele zece persoane infectate sunt din trei familii și că oamenii din comunitate s-au speriat și respecte cu și mai mare strictețe regulile impuse de autorități.

”Toate cele zece cazuri confirmate sunt din Tilișca. Nu putem ști de unde s-au infectat sau de unde au adus virusul, unii dintre ei lucrează la Sibiu. Virusul nu este răspândit, sunt cam trei familii infectate, doar adulți. Din cei zece, unul a decedat acum aproximativ o săptămână, iar trei sunt internați, ceilalți se tratează acasă, având forme mai ușoare.  Oamenii din comunitate s-au panicat, au început să se testeze mai mult, dar ne bucurăm că nu au apărut și alte cazuri noi, dar se și respectă măsurile, mai ales acum de când cu carantina, lumea chiar stă cuminte.”, spune primarul comunei Tilișca, Vasile Cîmpean.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică