păltiniș și bâlea la un pas de scenariu roșu și introducerea de restricții - incidență de 2,99
Sursa: sibiu-turism.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit că în stațiunile montane Bâlea Lac și Păltiniș se vor pune în aplicare măsuri restrictive, în funcție de valorile ratei de infectare calculată la nivel județean. Marți, 23 martie, rata de infectare la nivel județean a ajuns la 2,99 la mie, ceea ce înseamnă că stațiunile se apropie de introducerea noilor restricții.

Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1065/2020, pentru stațiunea Bâlea Lac, situată în aria comunei Cârțișoara și stațiunea Păltiniș, se vor pune în aplicare măsuri restrictive prin raportarea la rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la mia de locuitori, la nivelului județului Sibiu. Marți, 23 martie, rata de incidență la nivelul județului Sibiu a ajuns la 2,99 de cazuri la mia de locuitori. La depășirea pragului de 3 la mie, se vor introduce noi restricții. Printre cele mai importante se numără închiderea la interior a restaurantelor.

păltiniș și bâlea la un pas de scenariu roșu și introducerea de restricții - incidență de 2,99

Lista completă a restricțiilor:

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi;
  • Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică